Entrecôte andre biffstykker kan ha uendelig med ulike tilbehørsstiler. Her har vi gått for en litt thai-inspirert type og synes det er megadigg!
4porsjoner
Ingredienser
4stkentrecote
350geggnudler
1stklime, i båter (til servering)
smør, til steking
olje, til steking
koriander, til servering
sesamfrø
Wok
4stkpak choi, i strimler
1stkrødløk, i strimler
1stkgrønt eple, i strimler
Saus
2dlsoyasaus
2sshonning
2sssriracha
1tssesamolje
1feddhvitløk, finhakket
1ssingefær, finhakket
1stklime, safen
Instruksjoner
Ta entrecotene ut av kjøl og la det ligge i romtemperatur i minst 30 minutter.
Massér inn havsalt og pepper i kjøttet på hver side.
Bland sammen ingrediensene til sausen, og sett til side.
Varm stekepannen med en god spiseskje smør. La smøret smelte og varme seg opp til det blir brunt. Det er viktig å la pannen bli ordentlig varm.
Legg i kjøttet og la det steke på en side til kjøttsaft begynner å piple på oversiden av kjøttet. Da er det på tide å snu. Kjøttet vil være medium stekt når det begynner å piple på også denne siden.
Sett kjøttet til side.
Varm olje i en wokpanne eller panne med høye kanter og tilsett wokgrønnsakene. La de frese under omrøring på høy varme til de blir blanke, men fortsatt beholder spenst.
Kok opp glassnudler som anvist på pakningen. Se til å ha litt salt i vannet.