Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Foccacia med rosmarin, oliven og soltørkede tomater
8
porsjoner
Ingredienser
1
kg
hvetemel
,
f.eks Tipo 00
1
pose
tørrgjær
1
ts
salt
6
dl
vann
,
lunkent
1,5
dl
olivenolje
havsalt
rosmarin
sorte oliven
soltørkede tomater i olje
Instruksjoner
Bland sammen mel, gjær og salt i en bolle.
Bland inn vannet inn i melblandingen og kna det hele til deigen blir smidig. Hell over litt olivenolje så det legger seg rundt deigen.
La deigen heve i en bolle med plastfilm over i minst 45 minutter.
Sett ovnen på 180 grader.
Smør en ildfast form, kakeform eller langpanne med olivenolje og hell deigen over i formen.
Deigen skal så etterheve i minst 30 minutter.
Lag små hull i deigen med fingeren.
Hell over den resterende mengden olivenolje.
Hakk opp oliven og dytt de forsiktig inn i deigen.
Gjør det samme med soltørkede tomater.
Strø så over en god mengde havsalt.
Sett focacciaen i varm ovn og la den steke i 35 minutter, til den har fått en gylden farge på toppen.
Avkjøl focacciaen på en rist.