Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Rød pesto
Gjør en vri på den klassiske pestoen med denne oppskriften på rød pesto med soltørket tomat. Perfekt til pasta eller en sandwich! Søt, syrlig og digg.
Totaltid
15
minutter
min
1
porsjon
Utstyr
Foodprosessor
evt stavmikser
Ingredienser
150
g
soltørket tomat
,
med eller uten olje
50
g
parmesan
,
revet
50
g
pinjekjerner
2
fedd
hvitløk
,
grovhakket
God olivenolje
15
blader
basilikum
Salt og pepper
Instruksjoner
Ha soltørket tomat, parmesan, pinjekjerner og hvitløk i en foodprosessor.
Tilsett noen spisekjeer olivenolje og kjør alt sammen.
Tilsett mer og mer olivenolje til du får den konsistensen du ønsker deg.
Ha til slutt oppi basilikum og kjør sammen det andre.
Smak til med salt og pepper.
Server med en gang eller ha pestoen over i en boks eller et glass og sett i kjøleskapet ❤️
Hvis du bruker soltørkede tomater i olje så bruk gjerne oljen derfra også!
Lyst på grønn pesto også?
Oppskrift her!