Denne stekte risen er full av smak! Ris, saftig kylling, og spicy gochujangsaus sammen med de grønnsakene du måtte ha i kjøleskapet. Prøv den!
Totaltid30 minuttermin
2personer
Ingredienser
300-400gkyllinglårfilet
Olivenolje
Salt og pepper
0,5stkgul løk, grovhakket
2stkgulrøtter, revet eller skåret i strimler
2porsjonerris
1neverevet mozzarella
2stkvårløk, i skiver
Sesamfrø
Saus
1ssgochujang
3sssoyasaus
2tssesamolje
2tsriseddik
2feddhvitløk, finhakket eller revet
1tsingefær, finhakket eller revet
1tssesamfrø
1ssvann
Instruksjoner
Legg kyllingfiletene i en ildfast form ha litt olivenolje, salt og pepper over. Stek på 175 grader varmluft i ca 15 minutter til de er gjennomstekte.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til med mer eller mindre gochujang avhengig av hvor mye spice du vil ha. Sett til side.
Kutt alle grønnsaker.
Stek løk i litt olje i en wokpanne i 1-2 minutter til den begynner å bli blank.
Tilsett gulrot og stek i et par minutter på middels varme.
Tilsett risen og bland godt sammen. Stek i et par minutter.
Hell over sausen og bland godt igjen.
Strø over litt ost og bland inn.
Når kyllingen er ferdig - kutt den i biter og ha i pannen med risen.
Ha i vårløken helt til slutt og server i skåler med litt sesamfrø på toppen.
Vegetar? Bytt ut kylling med et speilegg! Stek egget raskt i litt olje på høy varme og legg på toppen av risen. Du kan selvfølgelig også legge til de grønnsakene du måtte ønske deg.