Å tørke sopp er en prefekt måte å konservere soppen på. Den vil nå kunne lagres lenge og brukes både i pasta, suppe, saus og pizza. Hvis du har vært heldig å funnet nye sopp på turen din anbefaler vi å gå for tørking. Etterpå kan du bløte den opp igjen og bruke som vanlig.
Totaltid12 timert
1norgesglass
Utstyr
Stekeovn
Tresleiv
Ingredienser
soppen, som du ønsker å tørke
1stkbakepapir
5dlvann, eller hvitvin
Instruksjoner
Tørking
Skru stekeovnen din på 50 grader med varmluft
Legg et bakepapir på en langpanne
Fordel soppen tynt utover bakepapiret slik at de ikke ligger over hverandre
Sett soppen midt i stekeovnen
Sett en tresleiv i døren på stekeovnen, slik at den blir stående litt på gløtt
Stek soppen lenge. Følg med på den underveis. Den skal bli helt tørr og knasende, men ikke svart. Da blir den vanskelig å bløte opp igjen. Vi kan ikke si akkurat hvor lenge du skal ha den i, men ha de i ovnen i minst 4 timer og følg med på de jevnlig etter det.
Bløting
Tørket sopp kan brukes til det meste om du bare bløter den opp igjen
Legg soppen i en bolle med vann eller hvitvin
La soppen ligge i ca 30 minutter
Vipps er soppen klar til bruk
Ønsker du å undersøke andre måter å konservere sopp? Prøv sylting!