Croque madame og croque monsieur, også kjent som parisertoast er den perfekte kleinefrokosten, om du orker å kokkelere bittelitt. Den er salt, fet og deilig. Det kan virke litt utfordrende, men det er ikke det!
Tilbredningstid30 minuttermin
Totaltid30 minuttermin
2personer
Ingredienser
Toasten
4skiverlandbrød
2sssmør, til steking
2tsdijonsennep
4skiverbøkerøkt skinke, eller annen god skinke
4skiverridderost, eller gyere
1håndfullrevet gryere, cheddar eller annen god ost
2stkegg, hvis du lager "madame"
Bechamelsaus
1sssmør
1sshvetemel
1dlmelk
1tsdijon
0,5stkmuskattnøtt, revet
Instruksjoner
Forberedelser
Skru oven på 200 grader
Smelt smøret i en stekepanne og vent til det er lysebrunt og varmt
Legg alle brødskivene i pannen og stek de på den ene siden til de er gyldne
Smør på et tykt lag dijonsennep på alle brødskivenes ustekte side
Legg skinkebiter på to av brødskivene
Legg et tykt lag med ost på toppen av skinken
Lag nå bechamelsausen
Bechamelsausen
Finn frem en liten kjele på medium pluss varme
Smelt smøret i kjelen
Tilsett hvetemelet mens du visper rolig og kontinuerlig
Hell rolig i melken og dijonen, mens du fortsetter å vispe
Tilsett muskatnøtten
Innspurten
Smør halvparten av bechamelsausen utover osten på de to brødskivene
Legg de brødskivene som bare har dijon på seg over de som har fyll
Hell resten av sausen på toppen av brødskivetårnene
Dryss revet ost på toppen
Legg brødskivene forsiktig over i en ildfastform
Sett brødskivene i ovnen i ca 5-7 minutter, til osten er smeltet
Mens brødene står i ovnen steker du opp to speilegg, hvis du lager madamen.
Ta toasten ut av ovnen. Legg eggene på toppen av de ferdigstekte toastene om du lager madamen.
Kos deg!
Tips: Om du har ekstra energi så kan du bake dette brødet dagen før og bruke det i oppskriften