Eltefrie rundstykker krever litt hevetid, men utenom det er det nesten ingen jobb å lage de. De passer perfekt til helgefrokost, brunsj og ikke minst om du skal kose deg litt ekstra med frokosten på en hyttetur.
Tilbredningstid30 minuttermin
10rundstykker
Ingredienser
550ghvetemel
1tsgjær, tørr
1tssalt
4dlvann, lunkent
Instruksjoner
Forberedelser
Ha 500 g av melet, og resten av ingrediensene i en bolle
Rør ingrediensene sammen, gjerne med en slikkepott, til deigen er godt blandet. Deigen skal være bløt og klissete, og uten melklumper
Når deigen er blandet ferdig, skal du dekke den til med plastfolie. Det er viktig at du ikke bruker et kjøkkenhåndkle, siden deigen skal heve en stund
Sett deigen til heving i minst 6 timer, men helst over natten. Om du hever over natten kan du sette deigen til kaldheving i kjøleskapet
Finn frem et stekebrett og dekk det med stekepapir
Steking
Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme
Dryss det resterende mengden av melet ut over kjøkkenbenken
Bruk en slikkepott til å helle deigen over på benken
Ta litt mel på toppen av deigen
Brett så deigen inn over seg selv 3-4 ganger
Kutt så deigen i 8-10 like store deler
Om delene sklir litt fra hverandre kan du brette de 1-2 ganger pr bit
Legg hver bit på stekebrettet. Ikke vær bekymret om de ser litt flate ut, de får fin form når de stekes
Stek rundstykkene i 30 minutter, til de er gyldene på toppen
Avkjøl rundstykken på en rist og server deretter med deilig pålegg