Risotto med en tvist for de som vil bruke gresskar til noe annet en skummel pynt. Toppet med litt crispy chorizo og fersk timian.
Totaltid1 timet
2personer
Utstyr
Stavmikser
Ingredienser
200gmatgresskar, feks hokkaido, i biter
Olivenolje
Timian, fersk
2feddhvitløk
6dlkyllingfond
1stksjalottløk, finhakket
100gchorizo, grovhakket
150grisottoris
1,5dlhvitvin
2sssmør
50gparmesan, revet
Instruksjoner
Sett stekeovnen på 180 g.
Kutt gresskaret i biter, fjern skall og innmat.
Knus hvitløksfeddene med den flate siden av en kniv og skrell dem.
Legg gresskar og hvitløk på et stekebrett eller i en ildfast form. Hell litt olivenolje over og legg noen timiankvister på toppen.
Stek i 20-30 min, avhengig av hvor store biter du kuttet gresskaret i.
Mens du venter - kutt løk, chorizo, riv parmesan og kok opp kraft. La kraften være i kjelen med lokk på så den å holder seg varm.
Ta ut gresskaret når det er så mykt at du lett kan stikke en gaffel gjennom.
Overfør gresskar og hvitløk til en beholder, tilsett noen spiseskjeer kraft og stavmiks det sammen. Ha det så over i kjelen med kraften og bland det godt sammen.
Hvis du vil kan du sile kraften en gang for å bli kvitt potensielle biter av gresskar som kanskje har kommet med.
Ha litt mer olivenolje i en gryte og tilsett løk. Stek i noen minutter og tilsett ris. Stek i et minutt til.
Tilsett hvitvin og la koke til nesten all væsken er kokt inn.
Begynn deretter å tilsette litt og litt av gresskarkraften. La væsken koke nesten inn før du tilsetter mer. Fortsett til risen er myk (det er ikke sikkert du trenger all kraften, test underveis).
I mellomtiden - ta frem en stekepanne og stek chorizo på medium-høy varme i 3-4 minutter. Ha den deretter over på en tallerken med kjøkkenpapir for å bli kvitt oljen.
Når risottoen er ferdig kan du røre inn smør og parmesan. Smak til med litt salt og pepper.
Fordel risottoen i skåler og topp med chorizoen og noen kvister med fersk timian.