Gå tilbake
Skriv ut
Oppskrisbilde
Merknader
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Spicy nudler med egg
Billig rett som du kan lage med mye av det du har i kjøleskapet. Digg som lunsj eller middag.
Forbredelsestid
5
minutter
min
Tilbredningstid
10
minutter
min
Totaltid
15
minutter
min
2
porsjoner
Ingredienser
2
pakker
nudler
,
dropp krydderposen
2
stk
egg
3
fedd
hvitløk
,
finhakket
3
ss
chiliflakes
1
ss
sesamfrø
1
ss
sesamolje
,
el. olivenolje
1
stk
vårløk
,
grovhakket
1
ss
rød chilipasta
,
gjerne gochujang
1
ss
peanøttsmør
1
ss
riseddikk
,
el. hvitvinseddik
2
ss
soyasaus
0.5
stk
lime
,
saften
2
ss
honning
Instruksjoner
Finn frem en bolle som tåler litt varme
Ha i hvitløk, chiliflakes, sesamfrø og vårløken
Varm opp oljen i en liten kasserolle til kokepunktet
Hell oljen over blandingen. Det skal lage en zizzlete lyd i noen sekunder
I en større skål blander du chili paste, peanøttsmør, eddik, soyasaus, limesaft og honning
Hell så blandingen fra den ene skålen over i den andre og rør godt
Kok opp nudler som anvist på pakningen
Hell av vannet av nudlene, men behold litt vann. 1 dl holder.
Bland inn sausen med nudlene
Hell litt olje i en panne og kakk i eggene
Stek eggene i 1 minutt på undersiden
Snu egget og stek det i 15 sekunder på andre siden
Ha nudlene over i en serveringskål og legg egget oppå
Har du litt sesamfrø eller vårløk igjen kan du gjerne drysse det over toppen til pynt
Kos deg!
Tips: Har du noen grønnsaker i kjøleskapet du burde få spist, så kan du steke opp de og slenge de med :)