Denne retten er perfekt for de fleste. Den kan mikses og trikses til for å møte de fleste smaker og behov. Den tar kort tid å lage og smaker skikkelig godt!
Forbredelsestid10 minuttermin
Tilbredningstid10 minuttermin
Totaltid20 minuttermin
4porsjoner
Utstyr
Wokpanne eller stekepanne
Ingredienser
Hjemmelaget sursøt saus
2stkappelsiner, saften
1bokshermetisk ananas, saften
2sssoyasaus, glutenfri ved behov
2sshonning
3sshvitvinseddik
1ssketchup
2ssmaisenna
Wokingredienser
4dlris
nøytral olje
2stkpaprika, i skiver
1stkrødløk, i skiver
3feddhvitløk, finhakket
1boksananas (den samme boksen som du brukte over), ananasbitene
andre grønsaker du har i kjøleskapet som du vil spise opp
salt
sesamfrø, kan droppes
Instruksjoner
Kok opp ris i vann med litt salt
Bland sammen ingrediensene til sausen og sett til side. Fra ananasboksen skal du bare bruke juicen ananasene ligger i. Ananasbitene slenger du i wokpanna etterpå.
Kutt opp alle grønnsakene
Sett en wokpanne eller stekepanne på høy varme og ha i oljen. Vent til oljen har varmet seg godt opp
Ha i hvitløken og rør godt rundt. Stek hvitløken i ca. 1 minutt
Tilsett grønnsakene og ananas og kast de godt rundt i pannen til de har blitt varme. Dette vil ta ca. 2-3 minutter
Hell over sausen og rør godt om i pannen
Server risen med de wokede grønnsakene og sesamfrø
Kos deg!
Tips: Dette er en rett som du kan bruke for å tømme kjøleskapet for mat du bør spise opp. Har du sopp, asparges, brokkoli eller andre grønsaker som synger på siste verset kan du gjerne slenge den i woken.Tips: Denne oppskriften er laget vegetariansk, men om du vil kan du ha i ønsket protein. Den fungerer godt med både kylling, svin og okse.