Zuppa Toscana

En suppe som faktisk er mettende. Proppfull av digge greier og enkel å lage. Som en liten tvist på den klassiske italienske versjonen har vi spilt inn litt spansk inspirasjon, ved å bytte bacon med chorizo.

Hvor mange nam vil du gi?

4,20 (5 vurderinger)
Totaltid40 minutter
4 porsoner

Ingredienser

  • 0.5 stk chorizopølse, i biter
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 stk gul løk
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 5 dl kyllingbuljong
  • 500 g potet, i biter
  • 1 ss chiliflak
  • 50 g grønnkål
  • 0.5 stk squash, i biter
  • 3 dl matfløte
  • 4 ss revet parmesan

Instruksjoner

  • Finn frem en kasserolle og sett den på middels til høy varme
  • Tilsett oppkuttet chorizo og stek til den er blitt crispy
  • Hell chorizo ut av kasserollen og over i en ventebolle, men la så mye som mulig chorizo-olje ligge igjen i kasserollen
  • Tilsett kjøttdeigen i kasserollen og gjennomstek kjøttet. Når det er ferdig stekt heller du det i over i ventebollen sammen med chorizo
  • Tilsett så grovhakket løk i kasserollen og stek det på medium varme til den er blitt myk og blank
  • Tilsett hvitløken etter løken har stekt i noen minutter
  • Tilsett kyllingbuljong, potet, chilipulver og squash i kasserollen
  • Kok opp under omrøring
  • Skru ned varmen og kok til potetene er møre, ca 5 minutter. Du vet potetene er klare om de glir av hvis du stikker dem med en gaffel
  • Rør så inn chorizo, kjøttdeig, matfløte, parmesan og kål
  • La suppen småkoke i noen minutter til, frem til kålen har falt sammen
  • Server med et ekstra dryss parmesan på toppen!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4,20 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!