En suppe som faktisk er mettende. Proppfull av digge greier og enkel å lage. Som en liten tvist på den klassiske italienske versjonen har vi spilt inn litt spansk inspirasjon, ved å bytte bacon med chorizo.
Hvor mange nam vil du gi?
4,20 (5 vurderinger)
Totaltid40 minutter min
4 porsoner
Ingredienser
- 0.5 stk chorizopølse, i biter
- 400 g kjøttdeig
- 1 stk gul løk
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 5 dl kyllingbuljong
- 500 g potet, i biter
- 1 ss chiliflak
- 50 g grønnkål
- 0.5 stk squash, i biter
- 3 dl matfløte
- 4 ss revet parmesan
Instruksjoner
- Finn frem en kasserolle og sett den på middels til høy varme
- Tilsett oppkuttet chorizo og stek til den er blitt crispy
- Hell chorizo ut av kasserollen og over i en ventebolle, men la så mye som mulig chorizo-olje ligge igjen i kasserollen
- Tilsett kjøttdeigen i kasserollen og gjennomstek kjøttet. Når det er ferdig stekt heller du det i over i ventebollen sammen med chorizo
- Tilsett så grovhakket løk i kasserollen og stek det på medium varme til den er blitt myk og blank
- Tilsett hvitløken etter løken har stekt i noen minutter
- Tilsett kyllingbuljong, potet, chilipulver og squash i kasserollen
- Kok opp under omrøring
- Skru ned varmen og kok til potetene er møre, ca 5 minutter. Du vet potetene er klare om de glir av hvis du stikker dem med en gaffel
- Rør så inn chorizo, kjøttdeig, matfløte, parmesan og kål
- La suppen småkoke i noen minutter til, frem til kålen har falt sammen
- Server med et ekstra dryss parmesan på toppen!