Denne drinken kalles egentlig Boston Sour på grunn av bruken av eggehvite, men den er bedre kjent som Whiskey Sour. Det er en kjent klassiker alle bartendere kan, og er den første cocktailen jeg lærte meg å lage. Folk gjør mye forskjellig, her ser du hvordan jeg gjør det!
Hvor mange nam vil du gi?
3,69 (22 vurderinger)
1 drink
Utstyr
- Liten sil
Ingredienser
- 60 ml whiskey, bourbon
- 30 ml sitronjuice, en halv sitron gir ca. 30 ml
- 30 ml sukkerlake
- 1 stk eggehvite
- 1 stk cocktail cherry
Instruksjoner
- Ha whiskey, sitronjuice, egg og sukkerlake i en shaker
- Dry shake (shake uten isbiter) til du føler alt er godt mikset sammen
- Fyll shakeren 3/4 med isbiter
- Shake hardt i ca. 30 sekunder
- Ha en stor isbit over i et whiskeyglass
- Hell over drinken gjennom et fint filter (double strain), og server!
Bruk av eggehvite gjør en Whiskey Sour til en Boston Sour. Dette kan med andre ord fint sløyfes om du ikke tåler eggehvite. Fordelen med bruk av eggehvite et laget med skum du får på toppen.