Gyoza, dumpling, potsticker eller wonton. Kjært barn har mange navn. Dette er en av våre favorittretter, og selvom den kan ta litt tid å lage er den alltid verdt det. Gyozane blir små smaksbomber og vi er sikre på at du vil elske dem
Hvor mange nam vil du gi?
4,58 (7 vurderinger)
Forbredelsestid2 timer t
Tilbredningstid1 time t
Totaltid3 timer t
2 personer
Utstyr
- Stekepanne med lokk
Ingredienser
- 1 pakke gyozapapir
Fyll
- 400 g svinekjøttdeig eller krabbe
- 1 stk pak choi, finhakket
- 3 stk sitrongress, most og finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk chili, spicy type, finhakket
- 1 ss ingefær, finhakket
- 2 ss soyasaus
- 1 ss østersaus
- stekeolje
Dippsaus
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, i tynne skiver
- 1 stk jalapeno, finhakket
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ts østerssaus
- 1 ts sake, kan sløyfes
- 1 ts sukker
Instruksjoner
- Mos sintrongresset i en morter eller med en hammer til de sprekker opp og lukter deilig. Finhakk så sitrongresset og ha det i en bolle
- Tilsett svine- eller krabbekjøttet i samme bolle
- Tilsett finhakket pak choi, sitrongress, hvitløk, chili, ingefær, soyasaus og østerssaus
- Rør det hele godt.
- Sett til side i kjøleskapet i minst 2 timer, men gjerne lengre, slik at smakene setter seg
- Finn frem et glass med vann og hent frem gyozapapirene
- Bruk en spiseskje til å plassere en porsjon fyll på midten av papiret. Diameter på 1.5 cm er en fin porsjon
- Vet kanten på gyozapapiret med fingeren ved å dyppe fingeren i vannglasset og brett sammen
- En enkel brettemetode er å først brette papiret på tvers, feste toppen og kantene og deretter brette innover. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan du går frem, så brett slik du selv ønsker. Det viktigste er å unngå å få for mye luft på innsiden av gyozaene. Da kan de sprekke opp under damping.
- Brett alle goyzaene til du er tom for enten fyll eller ark. Vi pleier å legge ferdig brettede goyza på et stekebrett mens vi jobber.
- Ha stekeolje i en panne på høy varme
- Plasser gyozaene i pannen. Her kan du prøve å få plass til så mange som mulig.
- Plasser gyozaene med brettesiden opp, på den måten vil de danne en stekeskorpe på undersiden. Dette vil ta 2-3 minutter
- Når du ser at det har dannet seg en gylden og crispy skorpe pa undersiden henter du et glass med vann.
- Fyll bunnen av stekepannen med vann, slik at det dekker ca. 0.5 cm opp.
- Sett på lokk og la gyozaene dampes i ca 2 minutter.
- Om du vil dobbeltsjekke at de er ferdige kan du ta ut en gyoza og dele den på midten.
- Du vet de er ferdige når de har fått en fin stekt farge, og ikke lengre er rosa.
- Server øyeblikkelig med deilig dippsaus.
Dippsaus
- Varm oljen i en kasserolle på medium varme
- Tilsett hvitløken og la den brunes. Dette tar vanligvis bare noen minutter
- Fjern så hvitløken fra oljen. Oljen vil da ha trykket til seg deilig smak fra hvitløken
- Tilsett de resterende ingrediensene til oljen og smak til med sukker.
Tips 1: Gyozaene er så fulle på smak at du ikke trenger å lage dippsaus om du ikke gidder.
Tips 2: Ha noen dråper sesamolje i stekeoljen før du steker om du liker den smaken.
Tips 3: Om du ska lage dette til gjester kan du gjøre alt klart på forhånd. Alt du trenger å gjøre da er å vete et kjøkkenhåndkle og legge over ferdig brettede gyozaer før du setter dem kjølig. Da vil de ikke tørke ut mens du ordner resten.