Verdens beste bolognesesaus

Dette er uten tvil verdens beste bolognesesaus, med hvitvin og pancetta. Den krever tålmodighet underveis, men du vil ikke angre et sekund på at du tar deg tiden. Fordelen med denne sausen er at den kan lages opp til 4 dager før servering, så her kan du servere en fantastisk middag som ikke krever mye arbeid rett før gjestene kommer.

Hvor mange nam vil du gi?

4,50 (2 vurderinger)
Forbredelsestid3 timer
Tilbredningstid1 time
Totaltid4 timer
4 porsjoner

Utstyr

  • Stavmikser (evt. foodprosessor)

Ingredienser

  • 1 stk gul løk, grovhakket
  • 1 stk stangselleri, grovhakket
  • 1 stk gulrot, grovhakket
  • 3 ss olivenolje, til steking
  • 500 g kjøttdeig
  • 100 g pancetta, i terninger
  • 2.5 dl hvitvin, tørr
  • 40 g tomatpuré
  • 1 stk laurbærblad
  • 0.5 ts revet muskat
  • 2.5 dl helmelk
  • 5 dl kyllingkraft eller -buljong
  • salt

Instruksjoner

  • Ha løk, stangselleri og gulrot i en foodprosessor eller stavmikser og kjør til det er finhakket.
  • Sett en medium/stor kasserolle på middels varme og ha i olivenoljen.
  • Del kjøttdeigen i boller på ca 3×3 cm med en stekespade.
  • Ha kjøttbollene over i kjelen og ha over litt salt.
  • Rør jevnlig slik at kjøttbollene blir stekt på alle sider. Kjøttet skal brunes, ikke gjennomstekes, så det kan gjerne være litt rødt inni.
  • Bruk en stekespade og før kjøttet over i en bolle. Hell vekk resterende fett fra kasserolle og rengjør den.
  • Sett kasserolle tilbake på platen og ha i pancetta.
  • Rør jevnlig til pancettaen er blitt knasende og god.
  • Ha grønnsaksblandingen over i kjelen med pancettaen og rør sammen i ca. 6 minutter.
  • Tilsett igjen kjøttet og rør godt.
  • Ha over hvitvinen.
  • Reduser varmen og begynn å hakke kjøttet i små biter. Dette kan ta litt tid, men det lønner seg å være nøye.
  • La så kjøttsausen stå å surre til all vinen har fordampet og du sitter igjen med en tykk saus. Dette kan ta fra 30 min til 1 time, avhengig av hvor stor posjon du lager
  • Tilsett så tomatpuré, laurbærblad og muskat. Rør det hele godt inn. Bruk gjerne 5 minutter på å røre her.
  • Ha over kyllingkraft og helmelk.
  • Sett varmen ned til lav og la det hele putre uten lokk i 2-3 timer.
  • Rør ved jevne mellomrom. Om sausen fester seg i bunnen skal du skru varmen enda litt ned.
  • Sausen er klar når den har fått en tykk konsistens.
  • Fjern laurbærbladet.
  • Smak til med salt etter ønske.
  • Om du ønsker å bruke sausen til pasta er det perfekt å tilføre både kokt pasta og 1-2 dl pastavann på dette tidspunktet, og blande godt.
  • Når ønsket smak er oppnådd er sausen klar til servering.
  • Strø på litt god parmesan helt til slutt.
Tips: Lag hjemmelaget fersk pasta mens du venter på at smakene skal sette seg!
Tips: Om du ikke får tak i pancetta kan du bruke vanlig bacon
Tips: Sausen kan også brukes som basen i en digg lasagne
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!