Er du klar for å prøve deg på en deilig julekake med litt andre smaker enn de du er vant til? Da er vepsebolet perfekt for deg.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
15 vepsebol
Utstyr
- Anbefaler å bruke elektrisk visp
Ingredienser
- 3 stk egg, hviten
- 125 g sukker, fint
- 2 ts vaniljesukker
- 0.5 stk vaniljestang, kan sløyfes
- 125 g melkesjokolade, grovhakket
- 125 g cashewnøtter, saltet og grovhakket
Instruksjoner
- Sett ovnen på 170 grader.
- Skill eggeplommen og eggehviten.
- Hell eggehviten i en helt ren bolle, ideelt av glass eller metall. Boller i plast kan ha litt fett fra tidligere kokkelering i bunnen. Det vil gjøre det vanskeligere å vispe sammen eggehviten.
- Visp sammen eggehviten til den blir tykk i konsistensen.
- I en annen bolle blander du sammen sukker, vaniljesukker og vaniljen fra vaniljestangen.
- Tilsett litt og litt av sukkerblandingen til eggehviten, mens du kontinuerlig visper, helt til du har fått blandet inn all sukkerblandingen.
- Fortsett å vispe til du får en marengskonsistens. Dette steget tar litt tid. Vi brukte rundt 15 minutter før vi var fornøyde. Er du usikker på om du er ferdig kan du vende bollen på hodet. Når du er ferdig skal alt innholdet holde seg stivt i bollen, og ikke dryppe nedover langs kanten i bollen.
- Vend inn grovhakket sjokolade og nøtter med en slikkepott. Pass på å ikke røre for lenge, men nok til at sjokoladen og nøttene er dekket av marengs.
- Finn så frem en stekeplate og dekk den med bakepapir.
- Bruk en spiseskje og scoop opp marengsen slik at du kan lage vepsebol på bakepapiret. En diameter på 4 cm er bra.
- Sett vepsebolene i ovnen og stek dem i nøyaktig 18 minutter.
- Ta vepsebolene ut og la de avkjøle seg på en rist.
- Og vipps så har du deilige vepsebol!
Tips: Eggeplommene som du har til overs kan du bruke til å lage en deilig carbonara til middag i morgen, eller til å lage hjemmelaget pasta. Kanskje til og med begge deler.