Grønnsakslasagne

Hvor mange nam vil du gi?

4,80 (5 vurderinger)
4 personer

Ingredienser

Tomatsaus

  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,5 stk chili, finhakket
  • 1 stk gulrot, i biter
  • olivenolje
  • 1 glass (180g) tomatpuré
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl vann
  • 1 stk laurbærblad

Grønnsaker

  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk rødløk, i biter
  • 200 g sjampinjong, i biter
  • 0,5 stk squash, i biter
  • 2 stk paprika, i biter. Gjerne ulike farger
  • olivenolje

Ricottasaus

  • 1 boks ricotta
  • 70 g parmesan, revet
  • ca 15 g fersk basilikum, i strimler
  • 2 dl matfløte
  • salt
  • pepper

Lasagne

  • lasagneplater
  • 150 g ost, revet, f.eks mozzarella

Instruksjoner

  • Kutt løk, hvitløk, chili og gulrot og fres alt sammen i en vid kjele i ca 5 minutter.
  • Tilsett tomatpuré og oregano og bland godt sammen.
  • Tilsett tomater, vann og laubærblad. Kok opp. Senk deretter varmen og la småkoke uten lokk i ca 20 minutter.
  • Begynn i mellomtiden og kutte de andre grønnsakene.
  • Stek hvitløk og løk i en stekepanne i litt olje.
  • Tilsett resten av grønnsakene etter ca 5 minutter og stek på middels varme til de begynner å bli myke – ca 10 min. Hvis du synes det blir for fullt i pannen kan du heller steke grønnsakene i to omganger.
  • Sett de ferdigstekte grønnsakene til side.
  • Bland sammen ricotta, revet parmesan, strimlet basilikum og matfløte i en bolle. Smak til med salt og pepper. Tips for å effektivt skjære basilikum i strimler er å legge en del blader oppå hverandre og rulle dem sammen på langs. Kutt deretter skiver på tvers.
  • Finn frem en stor ildfast form og dekk bunnen med et tynt lag ricottasaus. Dekk med lasagneplater, deretter tomatsaus, grønnsaker og ricottasaus igjen. Fortsett i så mange lag du har fyll til. Avslutt med ricottasaus og strø osten på toppen.
  • Stek på 180 grader i 30-40 min – til pastaplatene er myke og osten har smeltet.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!