Hvor mange nam vil du gi?
4,80 (5 vurderinger)
4 personer
Ingredienser
Tomatsaus
- 1 stk gul løk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 0,5 stk chili, finhakket
- 1 stk gulrot, i biter
- olivenolje
- 1 glass (180g) tomatpuré
- 1 ss tørket oregano
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 dl vann
- 1 stk laurbærblad
Grønnsaker
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk rødløk, i biter
- 200 g sjampinjong, i biter
- 0,5 stk squash, i biter
- 2 stk paprika, i biter. Gjerne ulike farger
- olivenolje
Ricottasaus
- 1 boks ricotta
- 70 g parmesan, revet
- ca 15 g fersk basilikum, i strimler
- 2 dl matfløte
- salt
- pepper
Lasagne
- lasagneplater
- 150 g ost, revet, f.eks mozzarella
Instruksjoner
- Kutt løk, hvitløk, chili og gulrot og fres alt sammen i en vid kjele i ca 5 minutter.
- Tilsett tomatpuré og oregano og bland godt sammen.
- Tilsett tomater, vann og laubærblad. Kok opp. Senk deretter varmen og la småkoke uten lokk i ca 20 minutter.
- Begynn i mellomtiden og kutte de andre grønnsakene.
- Stek hvitløk og løk i en stekepanne i litt olje.
- Tilsett resten av grønnsakene etter ca 5 minutter og stek på middels varme til de begynner å bli myke – ca 10 min. Hvis du synes det blir for fullt i pannen kan du heller steke grønnsakene i to omganger.
- Sett de ferdigstekte grønnsakene til side.
- Bland sammen ricotta, revet parmesan, strimlet basilikum og matfløte i en bolle. Smak til med salt og pepper. Tips for å effektivt skjære basilikum i strimler er å legge en del blader oppå hverandre og rulle dem sammen på langs. Kutt deretter skiver på tvers.
- Finn frem en stor ildfast form og dekk bunnen med et tynt lag ricottasaus. Dekk med lasagneplater, deretter tomatsaus, grønnsaker og ricottasaus igjen. Fortsett i så mange lag du har fyll til. Avslutt med ricottasaus og strø osten på toppen.
- Stek på 180 grader i 30-40 min – til pastaplatene er myke og osten har smeltet.