Popcorn med trøffelolje og trøffelsalt fra Olivenlunden til alle trøffelelskere!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
Totaltid5 minutter min
1 bolle
Ingredienser
Popcorn
- 100 g popcorn
- Nøytral olje, feks solsikkeolje
- 1 ss trøffelolje fra Olivenlunden
Topping
- 2 ss smør
- 1 ss trøffelolje fra Olivenlunden
- Trøffelsalt fra Olivenlunden
Instruksjoner
- Mål opp popcorn.
- Finn frem en stor kjele og hell i nøytral olje så hele bunnen er dekket.
- Tilsett trøffeloljen.
- Ha tre testpopkorn i kjelen og varm opp på høyeste varme uten lokk.
- Fjern kjelen fra platen når alle testkornene har poppet og ta dem ut av kjelen.
- Hell i resten av popkornene. Sørg for at ingen ligger oppå hverandre.
- La popkornene varmes opp i oljen i 1 min uten lokk.
- Flytt deretter kjelen tilbake til platen på høyeste varme. Ha på lokket, men la det være en liten glippe for å slippe ut damp.
- Nå som alle popkornene er forvarmet bør de poppe omtrent samtidig. Dette tar ikke lang tid, så pass på å ta kjelen av varmen med en gang det slutter å poppe for å unngå at det blir brent.
- Ha det ferdig poppede popcornet over i en bolle.
- Ha smør og trøffelolje i kjelen og la smelte, du trenger mest sannsynlig ikke sette kjelen tilbake på varmen for dette.
- Hell halvparten av det smeltede smøret og oljen over popcornet og strø over ønsket mengde salt. Smak deg frem. Rist litt på bollen for å fordele salt og smør.
- Gjenta med resten av smøret.
- Ferdig! Nyt!