En deilig vegetarisk tvist på taco, spekket med smak. Retten er enkel og lage og er virkelig en egen smaksopplevelse.
Hvor mange nam vil du gi?
3 (3 vurderinger)
2 porsjoner
Ingredienser
Spicy kikerter
- 350 g kikerter, på boks
- 3 ss nøytral olje
- 2 ts garam masala
- 3 ss chiliflak
- 1 ts salt
Avokado og bønnemos
- 1 boks hvite bønner
- 2 stk avokado
- 1 neve spinat
- 2 stk hvitløksfedd
- 1/2 stk chili
- 1/2 stk lime, saften
- 1 klype salt
- koriander , fersk
Stekte tomater
- 200 g cherrytomater
- 1 ss olivenolje
Garnityr
- 1 pk maistortilla
- 1 boks fetaost, smuldret
- 1 stk granateple, kjernene
- spinat
- syltet rødløk
Instruksjoner
Spicy kikerter
- Sett ovenen på 250 grader.
- Bland kikerter, olje, chilli og salt i en bolle.
- Fordel utover i en ildfast form, eller rett på stekeplaten.
- La kikertene steke i 15 minutter før du tar dem ut og serverer.
Avokado og bønnemos
- Bland alle ingrediensene i en stavmikser og kjør til du får en jevn masse.
- Smak til med salt, lime og koriander.
Stekte tomater
- Sett en kasserolle på lav varme.
- Ha i olivenoljen og tomatene og sett på lok.
- Rist jevnlig slik at tomatene blir stekt på alle sider.
- Server som garnityr.
Garnityr
- Ha smuldret feta, granateplekjerner, spinat, koriander og syltet rødløk i hver sin bolle og la folk bygge sin egen tortilla.
Oppskrift på syltet rødløk finner du her