Tørket sopp

Å tørke sopp er en prefekt måte å konservere soppen på. Den vil nå kunne lagres lenge og brukes både i pasta, suppe, saus og pizza. Hvis du har vært heldig å funnet nye sopp på turen din anbefaler vi å gå for tørking. Etterpå kan du bløte den opp igjen og bruke som vanlig.

Hvor mange nam vil du gi?

3 (2 vurderinger)
Totaltid12 timer
1 norgesglass

Utstyr

  • Stekeovn
  • Tresleiv

Ingredienser

  • soppen, som du ønsker å tørke
  • 1 stk bakepapir
  • 5 dl vann, eller hvitvin

Instruksjoner

Tørking

  • Skru stekeovnen din på 50 grader med varmluft
  • Legg et bakepapir på en langpanne
  • Fordel soppen tynt utover bakepapiret slik at de ikke ligger over hverandre
  • Sett soppen midt i stekeovnen
  • Sett en tresleiv i døren på stekeovnen, slik at den blir stående litt på gløtt
  • Stek soppen lenge. Følg med på den underveis. Den skal bli helt tørr og knasende, men ikke svart. Da blir den vanskelig å bløte opp igjen. Vi kan ikke si akkurat hvor lenge du skal ha den i, men ha de i ovnen i minst 4 timer og følg med på de jevnlig etter det.

Bløting

  • Tørket sopp kan brukes til det meste om du bare bløter den opp igjen
  • Legg soppen i en bolle med vann eller hvitvin
  • La soppen ligge i ca 30 minutter
  • Vipps er soppen klar til bruk
Ønsker du å undersøke andre måter å konservere sopp? Prøv sylting!
Skriv ut oppskrift
Bilde av vår sopp sammen med Anne Elisabeth Scheens bilde fra hennes flotte bok Sopp, plukk og bruk.

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!