Å tørke sopp er en prefekt måte å konservere soppen på. Den vil nå kunne lagres lenge og brukes både i pasta, suppe, saus og pizza. Hvis du har vært heldig å funnet nye sopp på turen din anbefaler vi å gå for tørking. Etterpå kan du bløte den opp igjen og bruke som vanlig.
Hvor mange nam vil du gi?
3 (2 vurderinger)
Totaltid12 timer t
1 norgesglass
Utstyr
- Stekeovn
- Tresleiv
Ingredienser
- soppen, som du ønsker å tørke
- 1 stk bakepapir
- 5 dl vann, eller hvitvin
Instruksjoner
Tørking
- Skru stekeovnen din på 50 grader med varmluft
- Legg et bakepapir på en langpanne
- Fordel soppen tynt utover bakepapiret slik at de ikke ligger over hverandre
- Sett soppen midt i stekeovnen
- Sett en tresleiv i døren på stekeovnen, slik at den blir stående litt på gløtt
- Stek soppen lenge. Følg med på den underveis. Den skal bli helt tørr og knasende, men ikke svart. Da blir den vanskelig å bløte opp igjen. Vi kan ikke si akkurat hvor lenge du skal ha den i, men ha de i ovnen i minst 4 timer og følg med på de jevnlig etter det.
Bløting
- Tørket sopp kan brukes til det meste om du bare bløter den opp igjen
- Legg soppen i en bolle med vann eller hvitvin
- La soppen ligge i ca 30 minutter
- Vipps er soppen klar til bruk
Ønsker du å undersøke andre måter å konservere sopp? Prøv sylting!