Tom Kha Gai

Dette er blant de mest kjente og beste rettene i Thailand. Den inneholder ingredienser du må ta deg en tur til grønnsaksbutikken for, men det er verdt det.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (2 vurderinger)
4 Personer

Utstyr

  • Foodprosessor

Ingredienser

  • 4 stk små sterke chili, hakket, uten frø
  • 3 stk korianderrøtter, grovkuttet
  • 5 stk sitrongress, kjernen, grovkuttet
  • 5 stk sjalottløk, grovhakket
  • 0,5 l kokosmelk, original
  • 0,5 l kyllingfond/buljong
  • 60 g galangarot, i skiver
  • 6 stk limeblader
  • 600 g kyllinglårfilet, i strimler
  • 8 stk sjampinjong, i skiver
  • 1 ts sukker
  • 6 ss fiskesaus
  • 5 ss limesaft

Forslag til topping

  • sticky rice
  • koriander, grovhakket
  • chiliolje
  • limebåter

Instruksjoner

  • Kutt chili, galangarøtter, koriandernøtter, sitrongress og sjalottløk i biter. Kutt av den øverste delen av sitrongresset og skjær den gjenværende delen på langs. Du skal kun bruke ut de innerste bladene. Ha alt sammen i en foodprosessor og kjør til det får en paste lignende konsistens.
  • Skjær galangarot i tykke skiver.
  • Kok opp kokosmelk og kyllingfond i en kjele. Ha i pasten, galangaroten og limebladene når det koker og skru ned varmen.
  • La suppen stå i ca 30 min på lav varme. Skal kun trekke, ikke koke.
  • I mellomtiden, kutt opp soppen og skjær kylling i strimler.
  • Kok opp suppen på nytt og ha i sopp og kylling.
  • Sett ned varmen igjen og la stå til kyllingen er gjennomkokt, ca 5-10 min avhengig av størrelsen på bitene.
  • Smak til slutt til med sukker, fiskesaus og limesaft.
  • Fisk ut limeblader og galangarotskivene fra suppen, evt bare ta dem ut mens du spiser.
  • Server med ris og litt koriander og chiliolje på toppen.
Hvis du har lyst på en sterkere suppe er det bare å bruke flere chilier enn det som er nevnt i oppskriften.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!