Dette er blant de mest kjente og beste rettene i Thailand. Den inneholder ingredienser du må ta deg en tur til grønnsaksbutikken for, men det er verdt det.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (2 vurderinger)
4 Personer
Utstyr
- Foodprosessor
Ingredienser
- 4 stk små sterke chili, hakket, uten frø
- 3 stk korianderrøtter, grovkuttet
- 5 stk sitrongress, kjernen, grovkuttet
- 5 stk sjalottløk, grovhakket
- 0,5 l kokosmelk, original
- 0,5 l kyllingfond/buljong
- 60 g galangarot, i skiver
- 6 stk limeblader
- 600 g kyllinglårfilet, i strimler
- 8 stk sjampinjong, i skiver
- 1 ts sukker
- 6 ss fiskesaus
- 5 ss limesaft
Forslag til topping
- sticky rice
- koriander, grovhakket
- chiliolje
- limebåter
Instruksjoner
- Kutt chili, galangarøtter, koriandernøtter, sitrongress og sjalottløk i biter. Kutt av den øverste delen av sitrongresset og skjær den gjenværende delen på langs. Du skal kun bruke ut de innerste bladene. Ha alt sammen i en foodprosessor og kjør til det får en paste lignende konsistens.
- Skjær galangarot i tykke skiver.
- Kok opp kokosmelk og kyllingfond i en kjele. Ha i pasten, galangaroten og limebladene når det koker og skru ned varmen.
- La suppen stå i ca 30 min på lav varme. Skal kun trekke, ikke koke.
- I mellomtiden, kutt opp soppen og skjær kylling i strimler.
- Kok opp suppen på nytt og ha i sopp og kylling.
- Sett ned varmen igjen og la stå til kyllingen er gjennomkokt, ca 5-10 min avhengig av størrelsen på bitene.
- Smak til slutt til med sukker, fiskesaus og limesaft.
- Fisk ut limeblader og galangarotskivene fra suppen, evt bare ta dem ut mens du spiser.
- Server med ris og litt koriander og chiliolje på toppen.
Hvis du har lyst på en sterkere suppe er det bare å bruke flere chilier enn det som er nevnt i oppskriften.