Tofutaco

Høres ikke vegetarisk mexicansk/koreansk spennende ut? Himmelsk digg taco med spennende smaker!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
2 personer

Ingredienser

  • 20 skiver agurk
  • 3 ss riseddik
  • 3 ts sukker
  • 100 g kål, rød eller grønn, i strimler
  • 1 stk gulrot, i tynne staver
  • 1/2 stk rødløk, i skiver
  • 1/2 stk lime, saften
  • salt
  • pepper
  • 250 g tofu, fast
  • 3 ss maisstivelse
  • solsikkeolje
  • 1 ts ingefær, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss guchujang
  • 1 ss akasiehonning
  • 5 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
  • maistortillas
  • 1 stk vårløk, i skiver

Instruksjoner

  • Skjær agurk i skiver og bland sammen riseddik og sukker. Hell blandingen over agurken og sett kaldt.
  • Kutt opp kål, gulrot og rødløk og bland sammen. Ha over limesaft og litt salt og pepper. Bland sammen og sett kaldt.
  • Klem ut så mye vann du klarer av tofuen. Smuldre den deretter opp i en skål.
  • Bland maisstivelse med smuldret tofu.
  • Hell solsikkeolje ca 1/2 cm opp fra bunnen i en stekepanne.
  • Stek tofuen på høy varme til den blir crispy og får en gylden farge.
  • Ha ut av pannen og la renne av i en sil eller lignende. Sett til side.
  • Finhakk ingefær og hvitløk. Varm litt ny olje i stekepannen og stek ingefær og hvitløk på middels varme i et par minutter.
  • Tilsett gochujang, honning og soyasaus. Bland sammen og varm til det såvidt begynner å småboble.
  • Ha tofuen tilbake i stekepannen og bland sammen med sausen. Stek et par minutter til på høy varme.
  • Fordel tofu og grønnsakene i maistortillas, strø over litt vårløk og nyt!
For en vegansk rett – bytt ut honningen med lønnesirup.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!