Høres ikke vegetarisk mexicansk/koreansk spennende ut? Himmelsk digg taco med spennende smaker!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
2 personer
Ingredienser
- 20 skiver agurk
- 3 ss riseddik
- 3 ts sukker
- 100 g kål, rød eller grønn, i strimler
- 1 stk gulrot, i tynne staver
- 1/2 stk rødløk, i skiver
- 1/2 stk lime, saften
- salt
- pepper
- 250 g tofu, fast
- 3 ss maisstivelse
- solsikkeolje
- 1 ts ingefær, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss guchujang
- 1 ss akasiehonning
- 5 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
- maistortillas
- 1 stk vårløk, i skiver
Instruksjoner
- Skjær agurk i skiver og bland sammen riseddik og sukker. Hell blandingen over agurken og sett kaldt.
- Kutt opp kål, gulrot og rødløk og bland sammen. Ha over limesaft og litt salt og pepper. Bland sammen og sett kaldt.
- Klem ut så mye vann du klarer av tofuen. Smuldre den deretter opp i en skål.
- Bland maisstivelse med smuldret tofu.
- Hell solsikkeolje ca 1/2 cm opp fra bunnen i en stekepanne.
- Stek tofuen på høy varme til den blir crispy og får en gylden farge.
- Ha ut av pannen og la renne av i en sil eller lignende. Sett til side.
- Finhakk ingefær og hvitløk. Varm litt ny olje i stekepannen og stek ingefær og hvitløk på middels varme i et par minutter.
- Tilsett gochujang, honning og soyasaus. Bland sammen og varm til det såvidt begynner å småboble.
- Ha tofuen tilbake i stekepannen og bland sammen med sausen. Stek et par minutter til på høy varme.
- Fordel tofu og grønnsakene i maistortillas, strø over litt vårløk og nyt!
For en vegansk rett – bytt ut honningen med lønnesirup.