En deilig brødskive med sopp, bacon og posjert egg. Inspirert av en klassiker fra Gordon Ramsay.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
2 brødskiver
Ingredienser
- 100 g sopp, i biter
- 75 g bacon, i terninger
- 3 grener fersk timian
- olivenolje
- nykvernet pepper
- havsalt
- 1 ts Fungi smaksforsterker
- 2 skiver brød
- 2 stk egg, store
- 1 ss eddik, 7%, eller hvilken som helst blank type
Instruksjoner
- Kutt sopp i middels store skiver eller biter. Bruk hvilken sopp du vil, i denne versjonen har jeg brukt litt sjampinjong, litt østersopp og litt shiitake.
- Stek baconet i en stekepanne på middels høy varme.
- Når baconet har fått litt farge – tilsett sopp og timian.
- Ha i Fungi smaksforsterker i og rør alt sammen.
- Mens baconet og soppen steker – kok opp en stor kjele med vann og rist brødet i brødristeren (hvis du vil selvfølgelig).
- Så må eggene gjøres klare. Knekk hvert egg i en liten fin sil for å fjerne overflødig eggehvite. Denne eggehviten fester seg ikke til resten av egget når du har det i vannet, så det kan like gjerne fjernes på forhånd.
- Ha eggene over i hver sin lille skål som er enkel å helle fra.
- Når soppblandingen har fått en fin og gylden farge, hell det over på en tallerken med tørkepapir slik at overflødlig fett kan renne av. Krydre med pepper og en liten klype salt.
- Forhåpentligvis koker vannet nå. Ha i eddiken og bruk en skje til å røre raskt rundt i vannet for å lage en slags virvelvind i kjelen. Hell det ene egget i midten av denne og la ligge i vannet i 3 minutter.
- Ta ut egget med en skje eller lignende og legg på et kjøkkenpapir og la renne av. Lag ny virvelvind og gjenta med neste egg.
- Legg brødskivene på en tallerken og ha soppblandingen oppå. Fjern timianen hvis du vil. Plasser det ferdig posjerte egget på toppen og server med én gang.
Hvis du vil posjere flere egg samtidig: dropp å røre rundt i vannet, bare hell eggene i. Dette bør også gå fint, men eggene blir finest hvis de får koke alene.