TikTok-laksen (bare bedre)

Når en lakseoppskrift får nesten 50 millioner views på TikTok kan vi ikke annet enn å lage den. Med vårt eget forslag til forbedring, naturligvis ?

Hvor mange nam vil du gi?

4,84 (6 vurderinger)
2 personer

Ingredienser

  • 2 stk laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 dl ris
  • 1 stk avokado, i skiver
  • 1 stk mango, i skiver
  • 4 stk reddik, i skiver
  • 0.5 stk agurk, i skiver
  • kimchi, kan sløyfes
  • sushi nori, tørket tang

Marinade til laksen

  • 1 ss honning
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss soyasaus, glutenfri type ved behov
  • 1 ss sriracha
  • 1 ss olivenolje

Chilimajones

  • 2 ss majones
  • 1 ss sriracha
  • 1 ss soyasaus, glutenfri type ved behov

Instruksjoner

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Kok risen som anvist på pakken
  • Bland sammen marinaden til laksen i en skål
  • Legg laksen i en ildfast form og hell over marinaden
  • Stek laksen midt i ovnen i 12 minutter
  • Mens laksen steker kan du kutte opp avokado, mango, reddik og agurk i skiver
  • Bland så sammen ingrediensene til chilimajonesen i en bolle og sett til side
  • Når laksen er ferdig stekt tar du den ut av ovnen og setter den på kjøkkenbenken
  • Hell av mesteparten av den overflødige marinaden rundt laksen over i en liten bolle
  • Finn frem to gafler og riv laksen fra hverandre slik at den blir en masse av små flak
  • Finn frem serveringstalerkner
  • Legg ris i bunn
  • Plasser grønnsakene og laksen rundt om på tallerkenen
  • Hell chilimajonesen over skålen, eller ha den ved siden av i en liten dyppeskål
  • Restene av laksemarinaden kan du helle over risen, bruke som dipp eller doppe
  • Riv opp nori i flak på ca 3×3 cm og ha i en skål ved siden av
  • Ha kimchi i en annen skål
  • Retten spises ved at du tar nori i den ene hånden, fyller den med laks, ris, grønnsaker og chilimajo, før du spiser den som en liten sushibit
  • Kimchien spiser du ved siden av eller sammen med sushibiten
  • Denne retten kan både spises med fingrene, spisepinner og gaffel
Tips: Vi har en fantastisk oppskrift på hjemmelaget kimchi som passer perfekt til denne retten. 
Tips: Denne retten ble i utgangspunktet populær som en «leftover salmon»-rett. Har du laks igjen fra gårsdagen kan den være perfekt i denne retten. Da dropper du bare marinaden. Og husk å slenge en isbit på toppen om du skal mikrobølge risen og laksen ?
Tips: Du kan mikse og trikse med de grønnsakene du liker i denne oppskriften. Både rødløk, vårløk og edamamebønner kan være supergodt i.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!