Når en lakseoppskrift får nesten 50 millioner views på TikTok kan vi ikke annet enn å lage den. Med vårt eget forslag til forbedring, naturligvis ?
Hvor mange nam vil du gi?
4,84 (6 vurderinger)
2 personer
Ingredienser
- 2 stk laksefilet, uten skinn og bein
- 2 dl ris
- 1 stk avokado, i skiver
- 1 stk mango, i skiver
- 4 stk reddik, i skiver
- 0.5 stk agurk, i skiver
- kimchi, kan sløyfes
- sushi nori, tørket tang
Marinade til laksen
- 1 ss honning
- 1 stk lime, saften
- 2 ss soyasaus, glutenfri type ved behov
- 1 ss sriracha
- 1 ss olivenolje
Chilimajones
- 2 ss majones
- 1 ss sriracha
- 1 ss soyasaus, glutenfri type ved behov
Instruksjoner
- Sett ovnen på 200 grader
- Kok risen som anvist på pakken
- Bland sammen marinaden til laksen i en skål
- Legg laksen i en ildfast form og hell over marinaden
- Stek laksen midt i ovnen i 12 minutter
- Mens laksen steker kan du kutte opp avokado, mango, reddik og agurk i skiver
- Bland så sammen ingrediensene til chilimajonesen i en bolle og sett til side
- Når laksen er ferdig stekt tar du den ut av ovnen og setter den på kjøkkenbenken
- Hell av mesteparten av den overflødige marinaden rundt laksen over i en liten bolle
- Finn frem to gafler og riv laksen fra hverandre slik at den blir en masse av små flak
- Finn frem serveringstalerkner
- Legg ris i bunn
- Plasser grønnsakene og laksen rundt om på tallerkenen
- Hell chilimajonesen over skålen, eller ha den ved siden av i en liten dyppeskål
- Restene av laksemarinaden kan du helle over risen, bruke som dipp eller doppe
- Riv opp nori i flak på ca 3×3 cm og ha i en skål ved siden av
- Ha kimchi i en annen skål
- Retten spises ved at du tar nori i den ene hånden, fyller den med laks, ris, grønnsaker og chilimajo, før du spiser den som en liten sushibit
- Kimchien spiser du ved siden av eller sammen med sushibiten
- Denne retten kan både spises med fingrene, spisepinner og gaffel
Tips: Vi har en fantastisk oppskrift på hjemmelaget kimchi som passer perfekt til denne retten.
Tips: Denne retten ble i utgangspunktet populær som en «leftover salmon»-rett. Har du laks igjen fra gårsdagen kan den være perfekt i denne retten. Da dropper du bare marinaden. Og husk å slenge en isbit på toppen om du skal mikrobølge risen og laksen ?
Tips: Du kan mikse og trikse med de grønnsakene du liker i denne oppskriften. Både rødløk, vårløk og edamamebønner kan være supergodt i.