Thai-inspirert grønnsaks- og nudelsuppe

Deilig suppe med kokosmelk, nudler og masse grønnsaker.

Hvor mange nam vil du gi?

4,67 (3 vurderinger)
4 personer

Utstyr

  • Wokpanne

Ingredienser

  • 100 g vermicelli risnudler
  • 1 l vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 70 g brokkoli, i små buketter
  • 70 g rødkål, i tynne strimler
  • 5 stk babymais, i små biter
  • 1 ts ingefær, revet
  • 1 stk paprika, i tynne strimler
  • 1/2 stk rødløk, i tynne strimler
  • 1 stk stor gulrot, i tynne skiver med en mandolin (evt med en potetskreller)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
  • 5 ts currypaste
  • 3 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
  • 1 ts brunt sukker
  • 2,5 dl kokosmelk, (klassisk, med fett)
  • koriander , til pynt, kan sløyfes
  • vårløk, til pynt, kan sløyfes

Instruksjoner

  • Kok nudler etter anvisningen på pakken.
  • Kok opp vann til buljongen og rør ut buljongterningen. Sett til side.
  • Kutt opp alle grønnsakene.
  • Fres hvitløk i nøytral olje i en wokpanne. Dersom du ikke har en wokpanne, bruk en vanlig stekepanne og hell alt over i en vid kjele før steg 7.
  • Etter ca et minutt, ha brokkoli, rødkål, babymais og ingefær i pannen. Bland og stek sammen på middels/høy varme.
  • Etter et par minutter til, ha i currypaste og rør det godt inn.
  • Ha i resten av grønnsakene, deretter kokosmelk, soyasaus og brunt sukker. Rør dette godt sammen, hell på buljongen og rør igjen.
  • La det koke opp en gang og sett deretter ned varmen. La suppen putre på lav varme i ca 5 minutter, gjerne under lokk. Ikke la den stå veldig mye lenger enn 5 minutter – da blir grønnsakene fort litt for myke.
  • Bland til slutt inn de ferdigkokte nudlene, og voilà – suppen er klar til å serveres.
Bytt gjerne ut grønnsakene med noe annet du måtte finne i kjøleskapet.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!