Deilig suppe med kokosmelk, nudler og masse grønnsaker.
Hvor mange nam vil du gi?
4,67 (3 vurderinger)
4 personer
Utstyr
- Wokpanne
Ingredienser
- 100 g vermicelli risnudler
- 1 l vann
- 2 terninger grønnsaksbuljong
- 70 g brokkoli, i små buketter
- 70 g rødkål, i tynne strimler
- 5 stk babymais, i små biter
- 1 ts ingefær, revet
- 1 stk paprika, i tynne strimler
- 1/2 stk rødløk, i tynne strimler
- 1 stk stor gulrot, i tynne skiver med en mandolin (evt med en potetskreller)
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
- 5 ts currypaste
- 3 ss soyasaus, (glutenfri ved behov)
- 1 ts brunt sukker
- 2,5 dl kokosmelk, (klassisk, med fett)
- koriander , til pynt, kan sløyfes
- vårløk, til pynt, kan sløyfes
Instruksjoner
- Kok nudler etter anvisningen på pakken.
- Kok opp vann til buljongen og rør ut buljongterningen. Sett til side.
- Kutt opp alle grønnsakene.
- Fres hvitløk i nøytral olje i en wokpanne. Dersom du ikke har en wokpanne, bruk en vanlig stekepanne og hell alt over i en vid kjele før steg 7.
- Etter ca et minutt, ha brokkoli, rødkål, babymais og ingefær i pannen. Bland og stek sammen på middels/høy varme.
- Etter et par minutter til, ha i currypaste og rør det godt inn.
- Ha i resten av grønnsakene, deretter kokosmelk, soyasaus og brunt sukker. Rør dette godt sammen, hell på buljongen og rør igjen.
- La det koke opp en gang og sett deretter ned varmen. La suppen putre på lav varme i ca 5 minutter, gjerne under lokk. Ikke la den stå veldig mye lenger enn 5 minutter – da blir grønnsakene fort litt for myke.
- Bland til slutt inn de ferdigkokte nudlene, og voilà – suppen er klar til å serveres.
Bytt gjerne ut grønnsakene med noe annet du måtte finne i kjøleskapet.