Taquitos

Taquitos er en Mexicansk rett som består av en sammenrullet tortilla med digg fyll og tilbehør som oaxaca ost og pico de gallo.

Hvor mange nam vil du gi?

4,34 (3 vurderinger)
2 personer

Ingredienser

  • 1 stk gul løk, grovhakket
  • 3 fedd hvitløk, skrellet og knust
  • 300 g kyllinglårfilet, revet
  • 2 ss spiskummin
  • 1 ts salt
  • 2 stk laurbærblad
  • vann
  • 100 g revet cheddar
  • 8-10 stk maistortillas
  • solsikkeolje

Til servering

  • oaxaca ost
  • seterrømme
  • pico de gallo
  • isbergsalat

Instruksjoner

  • Start med å kutte løk i ganske store biter, knus hvitløken litt med den flate siden av kniven og fjern skallet. Ha begge deler over i en stor kjele.
  • Ha så kyllingen i kjelen og strø spisskummin og salt over. Ha i laubærblad og fyll på med vann til det såvidt dekker all kyllingen.
  • Kok opp under lokk, og sett ned igjen varmen så det såvidt småkoker. La kyllingen stå sånn til den er gjennomkokt. Litt avhengig av størrelsen på filetene, kjelen, varmen osv, men ca 10 min.
  • Ta kyllingen ut av kjelen og legg på en tallerken så den kan avkjøles litt.
  • I mellomtiden, hell av en del av vannet, men la litt få stå igjen og småkoke uten lokk. Nå skal det lages litt kraft som vi skal ha over kyllingen igjen etterpå.
  • Bruk denne tiden mens kyllingen avkjøles til å lage pico de gallo, fersk tomatsalsa. Oppskrift finner du her.
  • Når kyllingen er kald nok til å håndtere kan du begynne å rive den fra hverandre. Bruk hendene, to gafler eller en hånd og en gaffel, det du synes er lettest.
  • Når kyllingen er ferdig revet, ha den i en skål og hell over noen spiseskjeer med vannet som har stått og kokt og fått masse smak. Bland godt sammen.
  • Ha så oppi revet cheddar og bland igjen.
  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Legg en maistortilla flatt og ha på litt av kyllingblandingen. Rull forsiktig sammen, ikke for stramt, da sprekker tortillaen opp, men ikke for løst, da faller fyllet bare ut.
  • Legg med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir.
  • Pensle med litt solsikkeolje og sett inn i ovnen. Stek i ca 10 min, men følg godt med så de ikke blir brent i kantene. Ikke noe i veien for å kjøre litt grill mot slutten av steketiden.
  • Mens tortillaene steker, kutt isbergsalat i strimler og legg litt på en tallerken.
  • Legg de ferdigstekte tortillaene på salaten og ha over salsaen, osten og litt rømme. Server gjerne med flere typer salsa hvis du ønsker det.
Oaxacaost er en meksikansk ferskost fra byen Oaxaca. Den er ganske mild og litt salt. I Oslo kan du få tak i den på Gutta på Haugen, men får du ikke tak i den er det kanskje mozzarella som ligner mest.
I Mexico friteres ofte taquitosene. Dette kan du også gjøre, men smaken av tortillas kan fort bli litt dominerende, så anbefaler i så fall å finne/lage noen tortillas som er litt tynnere.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!