Tante Olina’s eplekake

Kjempegod oppskrift på eplekake som har vært i familien i generasjoner.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)

Utstyr

  • Springform 24 cm
  • Håndmikser

Ingredienser

  • 150 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 3 stk egg
  • 200 g glutenfri lys melblanding
  • 2 ts bakepulver
  • sukker og kanel
  • 2-3 stk eple

Instruksjoner

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Pisk smør og sukker med håndmikser til det er luftig.
  • Ha i ett og ett egg mens du fortsetter å piske.
  • Bland sammen mel og bakepulver og hell i sammen med resten.
  • Ha deigen over i en kakeform med bakepapir i bunnen.
  • Kutt epler i tynne skiver og stikk dem tett i tett ned i kaken med skallet opp.
  • Strø sukker og kanel over eplene.
  • Sett kaken inn i ovnen med en timer på 30 min.
  • Stikk inn i midten av kaken med en trepinne. Om det sitter igjen noe deig på den når du tar den ut kan du la kaken stå i 5 min til og sjekke på nytt. Husk å følge godt med – tørr kake er ikke like godt.
  • La kaken avkjøles litt i formen før du tar den ut.
Ha litt hakket sjokolade eller rosiner i kakedeigen for en enda diggere kake.
Server gjerne kaken varm med litt vaniljeis til.
Har du ikke behov for en glutenfri kake kan melet byttes med vanlig hvetemel. Like god!
Skriv ut oppskrift
Ett og ett egg i av gangen
Ferdig!

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!