Kjempegod oppskrift på eplekake som har vært i familien i generasjoner.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Utstyr
- Springform 24 cm
- Håndmikser
Ingredienser
- 150 g smør, romtemperert
- 200 g sukker
- 3 stk egg
- 200 g glutenfri lys melblanding
- 2 ts bakepulver
- sukker og kanel
- 2-3 stk eple
Instruksjoner
- Sett ovnen på 180 grader.
- Pisk smør og sukker med håndmikser til det er luftig.
- Ha i ett og ett egg mens du fortsetter å piske.
- Bland sammen mel og bakepulver og hell i sammen med resten.
- Ha deigen over i en kakeform med bakepapir i bunnen.
- Kutt epler i tynne skiver og stikk dem tett i tett ned i kaken med skallet opp.
- Strø sukker og kanel over eplene.
- Sett kaken inn i ovnen med en timer på 30 min.
- Stikk inn i midten av kaken med en trepinne. Om det sitter igjen noe deig på den når du tar den ut kan du la kaken stå i 5 min til og sjekke på nytt. Husk å følge godt med – tørr kake er ikke like godt.
- La kaken avkjøles litt i formen før du tar den ut.
Ha litt hakket sjokolade eller rosiner i kakedeigen for en enda diggere kake.
Server gjerne kaken varm med litt vaniljeis til.
Har du ikke behov for en glutenfri kake kan melet byttes med vanlig hvetemel. Like god!