Kylling og nudler i en deilig tahinibasert saus. Perfekt hverdagsmat!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Totaltid25 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 400 g kyllinglårfilet, i strimler
- 200 g nudler, velg noen litt tykke
Marinade
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss paprikapulver
- 1 ss guchugaru, evt mer paprikapulver
- 1 ts kvernet pepper
- 2 ss solsikkeolje
- 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
Saus
- 3 ss tahini
- 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 2 ss riseddik
- 1 ss sesamolje
- 1 ts brunt sukker
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts ingefær, finhakket
- 2 stk vårløk, spar litt til garnityr
- 1/2 dl vann fra nudlene
Instruksjoner
- Skjær kyllingen i strimler.
- Bland sammen ingrediensene til marinaden og ha over kyllingen. Sørg for at all kyllingen er dekket. Sett til side.
- Bland sammen ingrediensene til sausen.
- Varm litt olje en stekepanne og ha i kyllingen. Stek på middels/høy varme til den er gjennomstekt. Hvis du lager mye kylling kan det være greit å steke i omganger så det ikke blir for mye i pannen på en gang.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Spar på litt vann fra nudlene og bland inn i sausen.
- Ha nudlene i stekepannen sammen med kyllingen og hell sausen over. Bland godt.
- Fordel i skåler, strø resten av vårløken på toppen og server.
Vi brukte flate risnudler i denne oppskriften, men udon er også et godt alternativ.
Server med agurksalat!