Denne kremete pastaretten med bacon og sopp er ordentlig nammnam, og er perfekt hvis du føler for å lage noe annet enn klassikerne en dag. Server med noe digg rødt i glasset!

Hvor mange nam vil du gi?
4,06 (34 vurderinger)
2 personer
Ingredienser
- 160 g bacon, i små biter
- 200 g blandet sopp, i skiver
- 1 ss baconfett
- olivenolje
- grovkvernet pepper
- havsalt
- 200 g tagliatelle
- 20 g basilikum, i strimler
- 30 g parmesanost, revet (pluss litt til servering)
- 2 dl matfløte
Instruksjoner
- Start med å kutte bacon i små biter og stek dem i stekepannen.
- Skjær sopp i skiver, bruk den soppen du ønsker, gjerne litt forskjellig. Her har jeg bare brukt 50/50 sjampinjong og aromasopp.
- Når baconet har blitt gylent, ha det ut av pannen og la renne av på litt kjøkkenpapir. Ta vare på baconfettet.
- Ha en spiseskje av baconfettet i pannen igjen, sammen med litt olivenolje. Ha soppen flatt i pannen, ingen skiver oppå hverandre. Med mindre du har en gigantisk panne er det muligens ikke plass til alt samtidig, så kjør heller to omganger.
- La soppen steke i fred på middels/høy varme. Snu dem en gang når de begynner å bli gylne.
- Kok opp en kjele med vann til pastaen og riv parmesanosten.
- Når soppen er ferdigstekt, ha den over på en tallerken eller en skål med litt kjøkkenpapir og strø salt og kvern pepper over.
- Når siste batch med sopp er i pannen kan du ha pastaen i det kokende vannet.
- Plukk av en del basilikumblader, bruk ca en halv potte, og skjær dem i strimler.
- Når all soppen er ferdig, bland sammen med baconet og tørk over pannen.
- Ha matfløte og basilikum i stekepannen og varm opp til det småkoker. La stå et par minutter før du skrur ned varmen og blander inn pastaen og parmesanosten. Bland deretter forsiktig inn sopp og bacon.
- Server med litt ekstra basilikum og parmesan
Effektivisere basilikumkuttingen? Legg en del blader oppå hverandre, rull dem sammen på langs og kutt middels tykke skiver av basilikumrullen.
Lyst på vegetarpasta? Bytt ut baconet med mer sopp!
Lagde denne retten som til festmat til 4 personer. Fikk masse skryt for retten. Kjempegod, og superenkel å lage.
Så hyggelig at dere likte den! 💚