En deilig pasta med mye smak. Den er kjapp å lage, og i tillegg er den vegitariansk. Hva mer kan man ønske av en pastarett?
Hvor mange nam vil du gi?
4,75 (4 vurderinger)
4 porsjoner
Ingredienser
- 400 g tagliatelle
- 1 boks ricotta
- 100 g parmesan
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 stk sjalottløk, finhakket
- 3 ss sitronsaft
- 1 ss sitronskall, revet
- 150 g spinat
- 1 ts salt
- 1 ts grovkvernet pepper
- 200 g cherrytomater, snittet i to
- 1 ss olivenolje
- 1 ts sukker
Instruksjoner
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kutt tomatene i to på langs og legg dem i en ildfast form.
- Hell over olivenolje og dryss over sukker og salt.
- Stek tomatene i ovnen i 30 minutter.
- Bland sammen ricotta, revet parmesan, sitronsaft, salt og grovkvernet pepper i en bolle. Smak til underveis. Sett til side.
- Sett en stekepanne med olje på middels varme.
- Tilsett i finhakket hvitløk og sjalottløk.
- La det surre til løken blir blank.
- Grovhakk spinatbladene og ha dem i stekepannen.
- Når spinatbladene har falt sammen kan du ha hele grønnsakene over i bollen med ricottablandingnen.
- Vend det hele sammen.
- Kok opp tagliatellen slik som anvist på pakningen i en kjele med litt salt.
- Når tagliatellen er ferdig kokt siler du av alt vannet utenom ca. 1 dl. Vannet har du over i den ricottablandingen og vender inn.
- Tilfør ricottablandingen i pastaen og vend det hele sammen.
- Når tomatene er ferdig blander du inn i pastaen.
- Smak tilslutt til med salt og pepper.
- Server!