Tagliatelle med ricotta, spinat og ovnsbakte tomater

En deilig pasta med mye smak. Den er kjapp å lage, og i tillegg er den vegitariansk. Hva mer kan man ønske av en pastarett?

Hvor mange nam vil du gi?

4,75 (4 vurderinger)
4 porsjoner

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • 1 boks ricotta
  • 100 g parmesan
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss sitronskall, revet
  • 150 g spinat
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 200 g cherrytomater, snittet i to
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts sukker

Instruksjoner

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Kutt tomatene i to på langs og legg dem i en ildfast form.
  • Hell over olivenolje og dryss over sukker og salt.
  • Stek tomatene i ovnen i 30 minutter.
  • Bland sammen ricotta, revet parmesan, sitronsaft, salt og grovkvernet pepper i en bolle. Smak til underveis. Sett til side.
  • Sett en stekepanne med olje på middels varme.
  • Tilsett i finhakket hvitløk og sjalottløk.
  • La det surre til løken blir blank.
  • Grovhakk spinatbladene og ha dem i stekepannen.
  • Når spinatbladene har falt sammen kan du ha hele grønnsakene over i bollen med ricottablandingnen.
  • Vend det hele sammen.
  • Kok opp tagliatellen slik som anvist på pakningen i en kjele med litt salt.
  • Når tagliatellen er ferdig kokt siler du av alt vannet utenom ca. 1 dl. Vannet har du over i den ricottablandingen og vender inn.
  • Tilfør ricottablandingen i pastaen og vend det hele sammen.
  • Når tomatene er ferdig blander du inn i pastaen.
  • Smak tilslutt til med salt og pepper.
  • Server!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!