Maaemo har servert syltet trompetsopp på sin meny. Å sylte sopp er en prefekt aktivitet å ta seg til på en tidlig høstkveld.
Hvor mange nam vil du gi?
3,74 (19 vurderinger)
1 syltetøyglass
Utstyr
- Syltetøyglass
Ingredienser
- 250 g sopp, f.eks. kantarell
- 1 dl eddik, 7 %
- 1 dl sukker
- 2 dl vann
- 1 ts salt
Instruksjoner
- Rens soppen godt
- Små sopp kan du beholde hele, store sopp bør deles opp i biter
- Ha eddik, sukker, vann og salt i en kjele
- Kok sakte opp under middels varme og rør godt underveis
- Skru ned varmen
- Tilsett soppen og rør godt
- Gi det hele et kjapt oppkok
- Skru av varmen og finn frem et rent syltetøyglass
- Hell sopp og lake over i glasset
- Vipps har du deilig syltet sopp
Tips: Så og si all spiselig sopp kan syltes. Vi har brukt kantarell her, men steinsopp, portobello, champignon og trompetsopp kan gjerne også syltes.
Tips: Den syltede soppen kan holde opp til 1 år i kjøleskapet om du unngår å få bakterier fra fingertuppene ned i glasset. Bruk derfor alltid en gaffel til å plukke ut soppen.
Tips: Både pepperkorn, stjerneanis og laurbærblad kan tilsettes blandingen for et ekstra lite kick i smaken.
Tips: Bruk soppen oppå en postei eller på stek eller på fisk. Den kan faktisk også være skikkelig god som garnityr på en vanlijedessert.