Syltet sopp

Maaemo har servert syltet trompetsopp på sin meny. Å sylte sopp er en prefekt aktivitet å ta seg til på en tidlig høstkveld.

Hvor mange nam vil du gi?

3,74 (19 vurderinger)
1 syltetøyglass

Utstyr

  • Syltetøyglass

Ingredienser

  • 250 g sopp, f.eks. kantarell
  • 1 dl eddik, 7 %
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt

Instruksjoner

  • Rens soppen godt
  • Små sopp kan du beholde hele, store sopp bør deles opp i biter
  • Ha eddik, sukker, vann og salt i en kjele
  • Kok sakte opp under middels varme og rør godt underveis
  • Skru ned varmen
  • Tilsett soppen og rør godt
  • Gi det hele et kjapt oppkok
  • Skru av varmen og finn frem et rent syltetøyglass
  • Hell sopp og lake over i glasset
  • Vipps har du deilig syltet sopp
Tips: Så og si all spiselig sopp kan syltes. Vi har brukt kantarell her, men steinsopp, portobello, champignon og trompetsopp kan gjerne også syltes.
Tips: Den syltede soppen kan holde opp til 1 år i kjøleskapet om du unngår å få bakterier fra fingertuppene ned i glasset. Bruk derfor alltid en gaffel til å plukke ut soppen. 
Tips: Både pepperkorn, stjerneanis og laurbærblad kan tilsettes blandingen for et ekstra lite kick i smaken.
Tips: Bruk soppen oppå en postei eller på stek eller på fisk. Den kan faktisk også være skikkelig god som garnityr på en vanlijedessert.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




3,74 from 19 votes (19 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!