Syltet fennikel

Syltet fennikel er godt på alt fra skalldyr til brødskiven. Superenkelt å både lagre og lage.

Hvor mange nam vil du gi?

4 (9 vurderinger)
25 porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk fennikel
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann

Instruksjoner

  • Ha eddik, sukker og vann i en kjele og bland ingrediensene
  • Kok opp til innholdet har en jevn konsistens
  • Sett til side og avkjøl
  • Hell så vesken over i beholderen med fennikel
  • Kutt fennikelen i strimler på ca 3-4 cm, og ha over i en bolle eller et syltetøyglass
  • La det hele trekke i minst 30 minutter, men jo lengre jo bedre
  • Server med en gang eller lagre syltet fennikel i kjøleskapet i opptil en måned
Tips: unngå å få fingrene i laken når du tar fennikel ut av glasset. unngår man dette vil du øke levetiden på all syltet mat betraktelig.
Tips: Samme oppskrift kan brukes for å sylte andre grønnsaker. Et eksempel er klassikeren, rødløk
Skriv ut oppskrift
  1. Ester Engen

    Holder rå syltet fenikkel like lenge som
    Kokt ?

    1. NAMNAMNAM
      @Ester Engen

      Hei! I denne oppskriften bruker vi rå fennikel og den holder i ca en måned i kjøleskap. Hvis du koker fennikelen først blir nok holdbarheten litt kortere. Den vil også få en litt mykere og mindre crispy konsistens, men det er smak og behag.

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!