Syltet fennikel er godt på alt fra skalldyr til brødskiven. Superenkelt å både lagre og lage.
Hvor mange nam vil du gi?
4 (9 vurderinger)
25 porsjoner
Utstyr
Ingredienser
- 1 stk fennikel
- 1 dl hvitvinseddik
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
Instruksjoner
- Ha eddik, sukker og vann i en kjele og bland ingrediensene
- Kok opp til innholdet har en jevn konsistens
- Sett til side og avkjøl
- Hell så vesken over i beholderen med fennikel
- Kutt fennikelen i strimler på ca 3-4 cm, og ha over i en bolle eller et syltetøyglass
- La det hele trekke i minst 30 minutter, men jo lengre jo bedre
- Server med en gang eller lagre syltet fennikel i kjøleskapet i opptil en måned
Tips: unngå å få fingrene i laken når du tar fennikel ut av glasset. unngår man dette vil du øke levetiden på all syltet mat betraktelig.
Tips: Samme oppskrift kan brukes for å sylte andre grønnsaker. Et eksempel er klassikeren, rødløk
Holder rå syltet fenikkel like lenge som
Kokt ?
Hei! I denne oppskriften bruker vi rå fennikel og den holder i ca en måned i kjøleskap. Hvis du koker fennikelen først blir nok holdbarheten litt kortere. Den vil også få en litt mykere og mindre crispy konsistens, men det er smak og behag.