Syltet chilli er et supergodt og spicy tillegg til flere retter. Passer perfekt som topping på pizza, nachos og taco, men også i sommerruller og på toast. Bare fantasien setter grenser for hvordan du kan bruke denne deilige chiliblandingen.
Hvor mange nam vil du gi?
4,67 (6 vurderinger)
1 glass
Utstyr
Ingredienser
- 200 g chili, hele
- 1 dl hvitvinseddik
- 2 dl hvitt sukker
- 3 dl vann
- 1 ts salt
Instruksjoner
- Ha eddik, sukker, vann og salt i en kjele
- Kok sakte opp under middels varme og rør godt underveis
- Sett blandingen til side og avkjøl
- Ha alle de chiliene over i glasset du skal bruke. Her kan du selv bestemme om du vil kutte chilliene på forhånd, eller la de syltes hele
- Hell den avkjølende blandingen over i syltetøyglasset med chili
- La det hele trekke i kjøleskapet minst 30 minutter
- Og vipps! Nå har du deilig syltet chili.
- Husk at syltet chili fint kan leve i kjøleskapet i opp til flere uker
Tips: Du øker levetiden på chilien betraktelig om du unngår å få bakterier og fett fra fingrene i laken, så bruk alltid en gaffel eller skje når du tar chilien ut av glasset.
Du har også muligheten til å selv velge hvor ✨spicy✨ du ønsker chiliblandingen din. Vi brukte ganske spicy røde og grønne jalapeño.
Glad i å sylte? Hvorfor ikke prøve avokado, fennikel og rødløk mens du er i gang?