Syltet chili

Syltet chilli er et supergodt og spicy tillegg til flere retter. Passer perfekt som topping på pizza, nachos og taco, men også i sommerruller og på toast. Bare fantasien setter grenser for hvordan du kan bruke denne deilige chiliblandingen.

Hvor mange nam vil du gi?

4,67 (6 vurderinger)
1 glass

Ingredienser

  • 200 g chili, hele
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 2 dl hvitt sukker
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt

Instruksjoner

  • Ha eddik, sukker, vann og salt i en kjele
  • Kok sakte opp under middels varme og rør godt underveis
  • Sett blandingen til side og avkjøl
  • Ha alle de chiliene over i glasset du skal bruke. Her kan du selv bestemme om du vil kutte chilliene på forhånd, eller la de syltes hele
  • Hell den avkjølende blandingen over i syltetøyglasset med chili
  • La det hele trekke i kjøleskapet minst 30 minutter
  • Og vipps! Nå har du deilig syltet chili.
  • Husk at syltet chili fint kan leve i kjøleskapet i opp til flere uker
Tips: Du øker levetiden på chilien betraktelig om du unngår å få bakterier og fett fra fingrene i laken, så bruk alltid en gaffel eller skje når du tar chilien ut av glasset. 
Du har også muligheten til å selv velge hvor ✨spicy✨ du ønsker chiliblandingen din. Vi brukte ganske spicy røde og grønne jalapeño.
Glad i å sylte? Hvorfor ikke prøve avokado, fennikel og rødløk mens du er i gang?
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




4,67 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!