Syltede rødbeter

Syltede rødbeter er supersunt og supergodt. Noen minutter arbeid vil gjøre flere ukers kommende brødskiver og salater langt diggere. Husk at rødbeter har en kraftig rødfarge, så dropp den hvite skjorta og bruk heller et forkle og gummihansker når du tilbereder denne.

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Forbredelsestid1 time
Tilbredningstid30 minutter
Totaltid1 time 30 minutter
1 syltetøyglass

Ingredienser

  • 3 stk rødbete, med skall
  • 3 dl eddik , 7%
  • 2 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 ts karve, kan sløyfes

Instruksjoner

  • Kok opp en kasserolle med vann og ha i rødbetene med skall
  • Kok rødbetene i 60 minutter
  • Kok opp eddik, vann og sukker i en annen kasserolle
  • Etter laken er kokt opp kan du ha i karve og røre rundt
  • Sett laken til side for avkjøling
  • Hell vannet av rødbetene etter de har kokt ferdig
  • La betene ligge på en skjærefjøl av plast i 5-10 minutter for avkjøling
  • Skrell rødbetene med en potetskreller
  • Kutt de skrellede rødbetene i tynne skiver med en skarp kniv
  • Legg de kuttede rødbetbitene i oppbevaringsglasset
  • Hell over laken og sett på lokket
  • Rødbetene kan leve fint i kjøleskapet i minst 2 uker
Tips: Du øker levetiden på rødbetene betraktelig om du unngår å få bakterier og fett fra fingrene i laken, så bruk alltid en gaffel eller skje når du tar chilien ut av glasset. 
 
Glad i å sylte? Hvorfor ikke prøve avokadofennikel, chilli og rødløk mens du er i gang.
Skriv ut oppskrift
Syltet rødbete er deilig på ferskt brød med hummus! Den perfekte lunsjen.

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!