Syltede rødbeter er supersunt og supergodt. Noen minutter arbeid vil gjøre flere ukers kommende brødskiver og salater langt diggere. Husk at rødbeter har en kraftig rødfarge, så dropp den hvite skjorta og bruk heller et forkle og gummihansker når du tilbereder denne.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Forbredelsestid1 time t
Tilbredningstid30 minutter min
Totaltid1 time t 30 minutter min
1 syltetøyglass
Utstyr
Ingredienser
- 3 stk rødbete, med skall
- 3 dl eddik , 7%
- 2 dl vann
- 1 dl sukker
- 1 ts karve, kan sløyfes
Instruksjoner
- Kok opp en kasserolle med vann og ha i rødbetene med skall
- Kok rødbetene i 60 minutter
- Kok opp eddik, vann og sukker i en annen kasserolle
- Etter laken er kokt opp kan du ha i karve og røre rundt
- Sett laken til side for avkjøling
- Hell vannet av rødbetene etter de har kokt ferdig
- La betene ligge på en skjærefjøl av plast i 5-10 minutter for avkjøling
- Skrell rødbetene med en potetskreller
- Kutt de skrellede rødbetene i tynne skiver med en skarp kniv
- Legg de kuttede rødbetbitene i oppbevaringsglasset
- Hell over laken og sett på lokket
- Rødbetene kan leve fint i kjøleskapet i minst 2 uker