Denne stekte risen er full av smak! Ris, saftig kylling, og spicy gochujangsaus sammen med de grønnsakene du måtte ha i kjøleskapet. Prøv den!
Hvor mange nam vil du gi?
4,50 (4 vurderinger)
Totaltid30 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 300-400 g kyllinglårfilet
- Olivenolje
- Salt og pepper
- 0,5 stk gul løk, grovhakket
- 2 stk gulrøtter, revet eller skåret i strimler
- 2 porsjoner ris
- 1 neve revet mozzarella
- 2 stk vårløk, i skiver
- Sesamfrø
Saus
- 1 ss gochujang
- 3 ss soyasaus
- 2 ts sesamolje
- 2 ts riseddik
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
- 1 ts ingefær, finhakket eller revet
- 1 ts sesamfrø
- 1 ss vann
Instruksjoner
- Legg kyllingfiletene i en ildfast form ha litt olivenolje, salt og pepper over. Stek på 175 grader varmluft i ca 15 minutter til de er gjennomstekte.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til med mer eller mindre gochujang avhengig av hvor mye spice du vil ha. Sett til side.
- Kutt alle grønnsaker.
- Stek løk i litt olje i en wokpanne i 1-2 minutter til den begynner å bli blank.
- Tilsett gulrot og stek i et par minutter på middels varme.
- Tilsett risen og bland godt sammen. Stek i et par minutter.
- Hell over sausen og bland godt igjen.
- Strø over litt ost og bland inn.
- Når kyllingen er ferdig – kutt den i biter og ha i pannen med risen.
- Ha i vårløken helt til slutt og server i skåler med litt sesamfrø på toppen.
Vegetar? Bytt ut kylling med et speilegg! Stek egget raskt i litt olje på høy varme og legg på toppen av risen. Du kan selvfølgelig også legge til de grønnsakene du måtte ønske deg.