Stekt ris med kylling og gochujangsaus

Denne stekte risen er full av smak! Ris, saftig kylling, og spicy gochujangsaus sammen med de grønnsakene du måtte ha i kjøleskapet. Prøv den!

Hvor mange nam vil du gi?

4,50 (4 vurderinger)
Totaltid30 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 300-400 g kyllinglårfilet
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 0,5 stk gul løk, grovhakket
  • 2 stk gulrøtter, revet eller skåret i strimler
  • 2 porsjoner ris
  • 1 neve revet mozzarella
  • 2 stk vårløk, i skiver
  • Sesamfrø

Saus

  • 1 ss gochujang
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts riseddik
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 1 ts ingefær, finhakket eller revet
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 ss vann

Instruksjoner

  • Legg kyllingfiletene i en ildfast form ha litt olivenolje, salt og pepper over. Stek på 175 grader varmluft i ca 15 minutter til de er gjennomstekte.
  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til med mer eller mindre gochujang avhengig av hvor mye spice du vil ha. Sett til side.
  • Kutt alle grønnsaker.
  • Stek løk i litt olje i en wokpanne i 1-2 minutter til den begynner å bli blank.
  • Tilsett gulrot og stek i et par minutter på middels varme.
  • Tilsett risen og bland godt sammen. Stek i et par minutter.
  • Hell over sausen og bland godt igjen.
  • Strø over litt ost og bland inn.
  • Når kyllingen er ferdig – kutt den i biter og ha i pannen med risen.
  • Ha i vårløken helt til slutt og server i skåler med litt sesamfrø på toppen.
Vegetar? Bytt ut kylling med et speilegg! Stek egget raskt i litt olje på høy varme og legg på toppen av risen. Du kan selvfølgelig også legge til de grønnsakene du måtte ønske deg.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!