Tynne skiver av squash vendt i en digg sesamsaus – en enkel og frisk siderett.

Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
15 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 0,5 stk squash
- 1 stk vårløk, den grønne delen
- 2 ss ristede sesamfrø
- 1 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 1 ss sesamolje
- 1 ts mirin
- 1 ts vann
Instruksjoner
- Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gyldne. Ha dem over på en tallerken og avkjøl.
- Kutt squash i tynne skiver, helst med en mandolin.
- Kutt vårløk i tynne skiver.
- Ha sesamfrøene i en morter og knus dem grovt. Du kan også bruke en kvern.
- Bland resten av ingrediensene sammen i en bolle og tilsett sesamfrøene.
- Hell sausen over squashen, bland sammen, dryss litt mer sesamfrø og vårløk på toppen.
- Server!
Vent med å blande sausen og squashen til rett før servering så den holder seg crispy og fresh.