Søtpotetfries er digg! Server dem med hjemmelaget aioli.
Hvor mange nam vil du gi?
4,12 (9 vurderinger)
Forbredelsestid40 minutter min
Tilbredningstid30 minutter min
Totaltid1 time t 10 minutter min
2 personer
Instruksjoner
- Kutt søtpotetene i staver i den størrelsen du ønsker deg. Mengden potet oppgitt i ingrediensene er før potetene er kuttet opp.
- Legg de ferdigkuttede potetene i en bolle og dekk med kaldt vann. La stå i minst 30 min. Dette er for å fjerne noe av stivelsen i potetene som gjør det lettere å få dem crispy.
- Sett ovnen på 220 grader varmluft.
- Hell av vannet og tørk potetene lett med litt kjøkkenpapir.
- Ha dem i en plastpose og strø over maisenna og olje. Hold den lukket på enden og vend/rist på posen så alle potetene har både olje og mel på seg.
- Fordel potetene utover på et stekebrett. Pass på at ingen ligger inntil eller oppå hverandre.
- Stek potetene i ovnen i ca 30 min. Ta dem ut halvveis og snu dem og sett inn igjen. Steketiden avhenger helt av hvor tykke biter du har kuttet potetene i, så følg litt med mot slutten!
- Hvis potetene fortsatt ikke ser crispy ut kan du sette på grillfunksjonen mot slutten.
- Ta ut potetene og strø litt havsalt over. Server med en gang!
Server med digg aioli som du kan lage mens søtpotetene ligger i vann!