Sprø søtpotetfries

Søtpotetfries er digg! Server dem med hjemmelaget aioli.

Hvor mange nam vil du gi?

4,12 (9 vurderinger)
Forbredelsestid40 minutter
Tilbredningstid30 minutter
Totaltid1 time 10 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 600 g søtpotet
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss maisennastivelse
  • Salt

Til servering

Instruksjoner

  • Kutt søtpotetene i staver i den størrelsen du ønsker deg. Mengden potet oppgitt i ingrediensene er før potetene er kuttet opp.
  • Legg de ferdigkuttede potetene i en bolle og dekk med kaldt vann. La stå i minst 30 min. Dette er for å fjerne noe av stivelsen i potetene som gjør det lettere å få dem crispy.
  • Sett ovnen på 220 grader varmluft.
  • Hell av vannet og tørk potetene lett med litt kjøkkenpapir.
  • Ha dem i en plastpose og strø over maisenna og olje. Hold den lukket på enden og vend/rist på posen så alle potetene har både olje og mel på seg.
  • Fordel potetene utover på et stekebrett. Pass på at ingen ligger inntil eller oppå hverandre.
  • Stek potetene i ovnen i ca 30 min. Ta dem ut halvveis og snu dem og sett inn igjen. Steketiden avhenger helt av hvor tykke biter du har kuttet potetene i, så følg litt med mot slutten!
  • Hvis potetene fortsatt ikke ser crispy ut kan du sette på grillfunksjonen mot slutten.
  • Ta ut potetene og strø litt havsalt over. Server med en gang!
Server med digg aioli som du kan lage mens søtpotetene ligger i vann!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!