Vi er kjempeglade i tomatsild til jul, og vi synes den er best når den har et lite ekstra kick til seg. NAM!
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Forbredelsestid1 Dag d
Tilbredningstid1 time t
Totaltid1 Dag d 1 time t
1 Norgesglass
Utstyr
- Stavmikser
Ingredienser
- 4 stk kryddersildfilet, i tynne skiver
- 1 stk gul løk, i ringer
- 1 ss dill, finhakket
Spicy tomatsaus
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ss sriracha
- 100 g tomatpurre
- 1 ss olje, nøytral type
- 2.5 dl sukker
- 1 dl rødvinseddik
- 1 ts pepper, nykvernet
Instruksjoner
- Sett en kasserolle på middels varme og ha i olje og tomatpuré
- Stek tomatpuréen i et par minutter
- Tilsett så hermetiske tomater, sriracha, sukker og rødvinseddik og kok opp
- Sett varmen ned og la sausen redusere seg til den er blitt tykk. Dette tar ca 30 minutter.
- Stavmiks sausen slik at den blir jevn
- Sett sausen til avkjøling
- Kutt sildefiletene på tvers, slik at de blir 0.5 cm brede og rundt 5 cm lange
- Legg sild og løk lagvis over hverandre i et syltetøyglasset
- Hell over sausen og sett på lokket
- Sett glasset kjølig i minst 1 døgn før servering
Tips: Om du ikke har stavmikser kan du hoppe over dette steget
Tips: Server på deilig hjemmebakt grovbrød