Spicy tomatsild

Vi er kjempeglade i tomatsild til jul, og vi synes den er best når den har et lite ekstra kick til seg. NAM!

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Forbredelsestid1 Dag
Tilbredningstid1 time
Totaltid1 Dag 1 time
1 Norgesglass

Utstyr

Ingredienser

  • 4 stk kryddersildfilet, i tynne skiver
  • 1 stk gul løk, i ringer
  • 1 ss dill, finhakket

Spicy tomatsaus

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss sriracha
  • 100 g tomatpurre
  • 1 ss olje, nøytral type
  • 2.5 dl sukker
  • 1 dl rødvinseddik
  • 1 ts pepper, nykvernet

Instruksjoner

  • Sett en kasserolle på middels varme og ha i olje og tomatpuré
  • Stek tomatpuréen i et par minutter
  • Tilsett så hermetiske tomater, sriracha, sukker og rødvinseddik og kok opp
  • Sett varmen ned og la sausen redusere seg til den er blitt tykk. Dette tar ca 30 minutter.
  • Stavmiks sausen slik at den blir jevn
  • Sett sausen til avkjøling
  • Kutt sildefiletene på tvers, slik at de blir 0.5 cm brede og rundt 5 cm lange
  • Legg sild og løk lagvis over hverandre i et syltetøyglasset
  • Hell over sausen og sett på lokket
  • Sett glasset kjølig i minst 1 døgn før servering
Tips: Om du ikke har stavmikser kan du hoppe over dette steget
Tips: Server på deilig hjemmebakt grovbrød
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!