Spicy stekt ris

Lag denne digge retten for å bruke opp risrestene! Eller kok ny ris såklart.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
Totaltid20 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 1 porsjon kokt ris
  • 2 stk egg
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 stk spisskål, tynne strimler
  • 1 stk gulrot, i tynne staver
  • 1 stk vårløk, i skiver
  • 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 0,5-1 ss chilicrisp

Til servering

  • Mer soyasaus
  • Mer vårløk
  • Sesamolje, valgfritt
  • Sesamfrø

Instruksjoner

  • Kok ris hvis du ikke har fra før.
  • Pisk sammen eggene og stek dem som eggerøre i litt nøytral olje. Pass på at de ikke blir for mye stekt og dermed tørre. Ha ut av pannen og sett til side.
  • Stek risen i en generøs mengde olje i en wokpanne hvis du har.
  • Tilsett hvitløk når risen er varm. Bland sammen og stek i et par minutter til.
  • Tilsett kål og gulrot. Bland det godt inn og stek videre til du ser at kålen krymper og blir myk.
  • Bland inn vårløk.
  • Bland inn soyasaus og chilicrisp.
  • Fordel i skåler og ha over mer soyasaus og sesamolje. Topp det hele med fersk vårløk og ristede sesamfrø.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!