Spicy stekt ris

Lag denne digge retten for å bruke opp risrestene! Eller kok ny ris såklart.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
Totaltid20 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 1 porsjon kokt ris
  • 2 stk egg
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 stk spisskål, tynne strimler
  • 1 stk gulrot, i tynne staver
  • 1 stk vårløk, i skiver
  • 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 0,5-1 ss chilicrisp

Til servering

  • Mer soyasaus
  • Mer vårløk
  • Sesamolje, valgfritt
  • Sesamfrø

Instruksjoner

  • Kok ris hvis du ikke har fra før.
  • Pisk sammen eggene og stek dem som eggerøre i litt nøytral olje. Pass på at de ikke blir for mye stekt og dermed tørre. Ha ut av pannen og sett til side.
  • Stek risen i en generøs mengde olje i en wokpanne hvis du har.
  • Tilsett hvitløk når risen er varm. Bland sammen og stek i et par minutter til.
  • Tilsett kål og gulrot. Bland det godt inn og stek videre til du ser at kålen krymper og blir myk.
  • Bland inn vårløk.
  • Bland inn soyasaus og chilicrisp.
  • Fordel i skåler og ha over mer soyasaus og sesamolje. Topp det hele med fersk vårløk og ristede sesamfrø.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!