Lag denne digge retten for å bruke opp risrestene! Eller kok ny ris såklart.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Totaltid20 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 1 porsjon kokt ris
- 2 stk egg
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 stk spisskål, tynne strimler
- 1 stk gulrot, i tynne staver
- 1 stk vårløk, i skiver
- 3 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 0,5-1 ss chilicrisp
Til servering
- Mer soyasaus
- Mer vårløk
- Sesamolje, valgfritt
- Sesamfrø
Instruksjoner
- Kok ris hvis du ikke har fra før.
- Pisk sammen eggene og stek dem som eggerøre i litt nøytral olje. Pass på at de ikke blir for mye stekt og dermed tørre. Ha ut av pannen og sett til side.
- Stek risen i en generøs mengde olje i en wokpanne hvis du har.
- Tilsett hvitløk når risen er varm. Bland sammen og stek i et par minutter til.
- Tilsett kål og gulrot. Bland det godt inn og stek videre til du ser at kålen krymper og blir myk.
- Bland inn vårløk.
- Bland inn soyasaus og chilicrisp.
- Fordel i skåler og ha over mer soyasaus og sesamolje. Topp det hele med fersk vårløk og ristede sesamfrø.