Billig rett som du kan lage med mye av det du har i kjøleskapet. Digg som lunsj eller middag.
Hvor mange nam vil du gi?
4,46 (11 vurderinger)
Forbredelsestid5 minutter min
Tilbredningstid10 minutter min
Totaltid15 minutter min
2 porsjoner
Ingredienser
- 2 pakker nudler, dropp krydderposen
- 2 stk egg
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 3 ss chiliflakes
- 1 ss sesamfrø
- 1 ss sesamolje, el. olivenolje
- 1 stk vårløk, grovhakket
- 1 ss rød chilipasta, gjerne gochujang
- 1 ss peanøttsmør
- 1 ss riseddikk, el. hvitvinseddik
- 2 ss soyasaus
- 0.5 stk lime, saften
- 2 ss honning
Instruksjoner
- Finn frem en bolle som tåler litt varme
- Ha i hvitløk, chiliflakes, sesamfrø og vårløken
- Varm opp oljen i en liten kasserolle til kokepunktet
- Hell oljen over blandingen. Det skal lage en zizzlete lyd i noen sekunder
- I en større skål blander du chili paste, peanøttsmør, eddik, soyasaus, limesaft og honning
- Hell så blandingen fra den ene skålen over i den andre og rør godt
- Kok opp nudler som anvist på pakningen
- Hell av vannet av nudlene, men behold litt vann. 1 dl holder.
- Bland inn sausen med nudlene
- Hell litt olje i en panne og kakk i eggene
- Stek eggene i 1 minutt på undersiden
- Snu egget og stek det i 15 sekunder på andre siden
- Ha nudlene over i en serveringskål og legg egget oppå
- Har du litt sesamfrø eller vårløk igjen kan du gjerne drysse det over toppen til pynt
- Kos deg!
Tips: Har du noen grønnsaker i kjøleskapet du burde få spist, så kan du steke opp de og slenge de med 🙂
Lager denne retten flere ganger i uken, utrolig godt!
Virkelig noe for den som liker spicy mat.
Så utrolig hyggelig å høre! Vi liker det også spicy 🖤