Rask og enkel indiskinspirert linsegryte.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
2 personer
Ingredienser
- 1 stk rødløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
- 1 middels stor gulrot, i små biter
- 1 ts ingefær, revet
- 5 ts currypaste
- 1 boks hakkede tomater, 400g
- 250 ml kokosmelk, (ikke lett)
- 350 g røde linser
Instruksjoner
- Kutt alle grønnsakene og ha løk, hvitløk og gulrot i en stekepanne. Stek på høy varme i litt nøytral olje.
- Etter ca 5 min, når løken er blank og myk, ha i currypaste og ingefær og rør godt inn.
- Ha i hakkede tomater, kokosmelk og litt salt og rør godt. La putre på middels varme i ca 5 min. Smak på sausen og tilsett mer currypaste og salt hvis den trenger litt mer smak.
- Skyll linsene godt i kaldt vann og la renne av i en sil. Ha det i pannen med resten og bland godt. Senk varmen og la linsene bli varme, ca 2 min.
Kan serveres med nystekt naan (eller uten for å holde den glutenfri, laktosefri og vegansk)