Spicy koreansk ribbe

Ribberester? Her kommer oppskrift på en meget god rett for å bli kvitt dem. Tynne skiver ribbe vendt i en spicy koreansk gochujangsaus, skikkelig nam!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (4 vurderinger)
Totaltid35 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 400 g ribbe, ferdigstekt, i ca 1 cm tykke skiver

Saus

  • 2 ss gochujang
  • 2 ss gochugaru
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 1 ss ingefær, revet eller finhakket
  • 5 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • 3 ss honning
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss vann

Til servering

  • 1 porsjon kokt ris
  • 2 stk vårløk, i skiver
  • 1 stk salat, valgfri type
  • Sesamfrø

Instruksjoner

  • Kok ris etter anvisningen på pakken.
  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
  • Skjær ribben i skiver.
  • Stek skivene på middels/høy varme i en stekepanne. Stek litt av gangen slik at ingen skiver ligger oppå hverandre. Hvis det blir mye fett i pannen underveis – hell av dette.
  • Legg de ferdigstekte skivene til side og tørk av pannen.
  • Sett pannen tilbake på platen, skru ned varmen til lav og hell i sausen.
  • Når den begynner å boble litt – ha i ribben igjen og vend den i sausen.
  • Ha litt ris, en skive ribbe eller to, litt vårløk og noen sesamfrø i et salatblad og nyt!
Gochujang og gochugaru er henholdsvis koreansk chilipaste og chiliflak, begge er standardingredienser i det koreanske kjøkkenet. Du finner begge deler i de fleste grønnsaksbutikker.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!