Ribberester? Her kommer oppskrift på en meget god rett for å bli kvitt dem. Tynne skiver ribbe vendt i en spicy koreansk gochujangsaus, skikkelig nam!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
Totaltid35 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 400 g ribbe, ferdigstekt, i ca 1 cm tykke skiver
Saus
- 2 ss gochujang
- 2 ss gochugaru
- 2 fedd hvitløk, presset
- 1 ss ingefær, revet eller finhakket
- 5 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 3 ss honning
- 2 ss sesamolje
- 2 ss vann
Til servering
- 1 porsjon kokt ris
- 2 stk vårløk, i skiver
- 1 stk salat, valgfri type
- Sesamfrø
Instruksjoner
- Kok ris etter anvisningen på pakken.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
- Skjær ribben i skiver.
- Stek skivene på middels/høy varme i en stekepanne. Stek litt av gangen slik at ingen skiver ligger oppå hverandre. Hvis det blir mye fett i pannen underveis – hell av dette.
- Legg de ferdigstekte skivene til side og tørk av pannen.
- Sett pannen tilbake på platen, skru ned varmen til lav og hell i sausen.
- Når den begynner å boble litt – ha i ribben igjen og vend den i sausen.
- Ha litt ris, en skive ribbe eller to, litt vårløk og noen sesamfrø i et salatblad og nyt!
Gochujang og gochugaru er henholdsvis koreansk chilipaste og chiliflak, begge er standardingredienser i det koreanske kjøkkenet. Du finner begge deler i de fleste grønnsaksbutikker.