Ribbe trenger ikke være bare til jul! Skjær den i tynne skiver og vend i en spicy koreansk gochujangsaus. Skikkelig nam!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (4 vurderinger)
Totaltid35 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 400 g ribbe, ferdigstekt, i ca 1 cm tykke skiver
Saus
- 2 ss gochujang
- 2 ss gochugaru
- 2 fedd hvitløk, presset
- 1 ss ingefær, revet eller finhakket
- 5 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 3 ss honning
- 2 ss sesamolje
- 2 ss vann
Til servering
- 1 porsjon kokt ris
- 2 stk vårløk, i skiver
- Sesamfrø
Instruksjoner
- Vask og kok risen.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen.
- Skjær ribbe i tynne skiver. Dette er lettere hvis du legger den i fryseren en halvtimes tid før. Blir de fortsatt ikke så tynne som du vil ha dem kan du legge dem flatt med litt folie over og slå den med den flate siden av en kjøtthammer.
- Stek skivene på middels/høy varme i en stekepanne. Stek litt av gangen slik at ingen skiver ligger oppå hverandre. Hvis det blir mye fett i pannen underveis – hell det ut.
- Legg de ferdigstekte skivene til side og tørk av pannen.
- Sett pannen tilbake på platen, skru ned varmen og hell i sausen.
- Når den begynner å boble litt – ha i ribben tilbake i pannen og vend den i sausen.
- Fordel ris i skåler og topp med ribbe, sesamfrø og vårløk.
Spar på litt av vannet du brukte til å vaske risen og bruk det i sausen.