Okei kanskje ikke sykt spicy, men i hvert fall digge kjøttboller med hvitløk og chili. Server med ris.
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
Totaltid45 minutter min
2 personer
Ingredienser
Kjøttboller
- 400 g kjøttdeig
- 2 stk vårløk, hvit del
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk chili
- 1 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- Pepper
Salat
- 1/2 stk agurk
- 1 sk hjertesalat
- 2 stk vårløk, grønn del
Dressing
- 1 ss sesamolje
- 2 ss riseddik
- 2 ss soyasaus
- 1 ts chiliflak
Til servering
- Sesamfrø
- 2 porsjoner ris
Instruksjoner
- Finhakk hvitløk, chili og den hvite delen av vårløken. Bland sammen med kjøttdeigen sammen med soyasaus og nykvernet pepper.
- Rull sammen til like store kjøttboller og sett til side.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Kutt agurk og vårløk i biter og salat i strimler. Bland alt godt sammen.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen. Vent helt til slutt med å helle den over salaten.
- Ha litt nøytral olje i en stekepanne på medium/høy varme. Ha kjøttbollene i pannen og stek dem til de er crispy på utsiden. Legg et lokk på stekepannen, skru ned varmen og stek til de er gjennomstekte.
- Hell dressingen over salaten og bland.
- Server kjøttbollene og salaten med nykokt ris og strø litt sesamfrø på toppen.