Spicy kjøttboller

Okei kanskje ikke sykt spicy, men i hvert fall digge kjøttboller med hvitløk og chili. Server med ris.

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
Totaltid45 minutter
2 personer

Ingredienser

Kjøttboller

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 stk vårløk, hvit del
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 1 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • Pepper

Salat

  • 1/2 stk agurk
  • 1 sk hjertesalat
  • 2 stk vårløk, grønn del

Dressing

  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts chiliflak

Til servering

  • Sesamfrø
  • 2 porsjoner ris

Instruksjoner

  • Finhakk hvitløk, chili og den hvite delen av vårløken. Bland sammen med kjøttdeigen sammen med soyasaus og nykvernet pepper.
  • Rull sammen til like store kjøttboller og sett til side.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Kutt agurk og vårløk i biter og salat i strimler. Bland alt godt sammen.
  • Bland sammen ingrediensene til dressingen. Vent helt til slutt med å helle den over salaten.
  • Ha litt nøytral olje i en stekepanne på medium/høy varme. Ha kjøttbollene i pannen og stek dem til de er crispy på utsiden. Legg et lokk på stekepannen, skru ned varmen og stek til de er gjennomstekte.
  • Hell dressingen over salaten og bland.
  • Server kjøttbollene og salaten med nykokt ris og strø litt sesamfrø på toppen.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!