Spicy kjøttboller

Okei kanskje ikke sykt spicy, men i hvert fall digge kjøttboller med hvitløk og chili. Server med ris.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (2 vurderinger)
Totaltid45 minutter
2 personer

Ingredienser

Kjøttboller

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 stk vårløk, hvit del
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 1 ss soyasaus, glutenfri ved behov
  • Pepper

Salat

  • 1/2 stk agurk
  • 1 sk hjertesalat
  • 2 stk vårløk, grønn del

Dressing

  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts chiliflak

Til servering

  • Sesamfrø
  • 2 porsjoner ris

Instruksjoner

  • Finhakk hvitløk, chili og den hvite delen av vårløken. Bland sammen med kjøttdeigen sammen med soyasaus og nykvernet pepper.
  • Rull sammen til like store kjøttboller og sett til side.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Kutt agurk og vårløk i biter og salat i strimler. Bland alt godt sammen.
  • Bland sammen ingrediensene til dressingen. Vent helt til slutt med å helle den over salaten.
  • Ha litt nøytral olje i en stekepanne på medium/høy varme. Ha kjøttbollene i pannen og stek dem til de er crispy på utsiden. Legg et lokk på stekepannen, skru ned varmen og stek til de er gjennomstekte.
  • Hell dressingen over salaten og bland.
  • Server kjøttbollene og salaten med nykokt ris og strø litt sesamfrø på toppen.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2025 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!