Sunn? Ja. Billig? Ja. Enkel? Ja. Men viktigst av alt: SKIKKELIG DIGG!
Hvor mange nam vil du gi?
4 (2 vurderinger)
4 personer
Utstyr
- Stavmikser
Ingredienser
- 800 g gulrot, i biter
- 2 stk appelsin, saften
- 1 stk sitron, saften
- 1 stk gul løk, grovhakket
- 1 ss ingefær, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk habanero chilli, eller annen spicy type
- 1 pk grønnsaksbuljong
- 7 dl vann
- 2 ss olivenolje
- salt
- pepper
Garnityr
- chiliflak
- sæterrømme, kan sløyfes for laktosefritt alternativ
Instruksjoner
- Finn frem en kasserolle og sett den på medium varme
- Tilsett grovhakket løk og finhakket hvitløk, chilli og ingefær.
- La det hele steke til løken er blitt myk.
- Tilsett gulrotbitene og stek i noen minutter
- Tilsett så grønnsaksbuljongen, appelsinsaft, sitronsaft og vannet og kok opp
- La suppen putre i 30 minutter til gulrotbitene er møre
- Stavmiks suppen og smak til med salt og pepper
Tips: Server med nybakt brød. Om du ønsker kan du også steke opp noen bacon- eller chorizobiter og drysse over suppen.