Spaghetti aglio e olio

Italiensk nattmat og comfort food. Spagetti, olivenolje, hvitløk og chili er alt som skal til!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (3 vurderinger)
Totaltid20 minutter
2 personer

Ingredienser

  • 200 g spagetti
  • 6 fedd hvitløk, i tynne skiver
  • 1,5 dl god extra virgin olivenolje
  • 1,5 ss chiliflak
  • 1 ss bladpersille, finhakket (kan sløyfes)

Instruksjoner

  • Kok spagetti etter anvisningen på pakken. Husk å salte vannet.
  • Skjær hvitløk i tynne skiver og finhakk persille.
  • Varm olivenolje, hvitløk og chiliflak i en stekepanne på middels høy varme. Tilpass mengde chili etter hvor spicy du liker det.
  • Stek til hvitløken begynner å bli litt gylden, ca 2-3 min. Pass på at den ikke svir seg! Det blir ikke godt.
  • Tilsett en øse med pastavann. Ha spagettien over i pannen med en gang den er ferdig kokt. Tilsett persille og bland godt sammen.
  • La stå på middels varme noen minutter til mens sausen tykner litt.
  • Ha over på tallerkner og nyt!
Selv om persille ikke er en tradisjonell ingrediens i italiensk spaghetti aglio e olio er det en veldig vanlig tvist på retten. Persillen gir en frisk touch til en ellers greasy rett, men den er absolutt god uten også.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!