Italiensk nattmat og comfort food. Spagetti, olivenolje, hvitløk og chili er alt som skal til!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
Totaltid20 minutter min
2 personer
Ingredienser
- 200 g spagetti
- 6 fedd hvitløk, i tynne skiver
- 1,5 dl god extra virgin olivenolje
- 1,5 ss chiliflak
- 1 ss bladpersille, finhakket (kan sløyfes)
Instruksjoner
- Kok spagetti etter anvisningen på pakken. Husk å salte vannet.
- Skjær hvitløk i tynne skiver og finhakk persille.
- Varm olivenolje, hvitløk og chiliflak i en stekepanne på middels høy varme. Tilpass mengde chili etter hvor spicy du liker det.
- Stek til hvitløken begynner å bli litt gylden, ca 2-3 min. Pass på at den ikke svir seg! Det blir ikke godt.
- Tilsett en øse med pastavann. Ha spagettien over i pannen med en gang den er ferdig kokt. Tilsett persille og bland godt sammen.
- La stå på middels varme noen minutter til mens sausen tykner litt.
- Ha over på tallerkner og nyt!
Selv om persille ikke er en tradisjonell ingrediens i italiensk spaghetti aglio e olio er det en veldig vanlig tvist på retten. Persillen gir en frisk touch til en ellers greasy rett, men den er absolutt god uten også.