Klassisk spagetti carbonara. Ikke noe tull, bare creamy og salt og digg.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (4 vurderinger)
2 personer
Ingredienser
- 50 g parmesan, revet, pluss litt til servering
- 3 stk eggeplommer
- pepper
- salt
- 200 g tørr spagetti
- 140 g bacon, i biter (originalt guanciale/pancetta)
Instruksjoner
- Kok opp en stor kjele med vann.
- Riv parmesan og bland det sammen med eggeplommene og en god dose nykvernet pepper med en gaffel.
- Når vannet koker – ha i litt salt sammen med spagettien og kok etter anvisning på pakken. Ikke overdriv med saltet, baconet og parmesanen er ganske salte i seg selv.
- Ha oppkuttet bacon eller panchetta i en stekepanne på middels/høy varme.
- Når baconet er ferdig – hell fettet ut av pannen, men la baconet ligge.
- Med litt god planlegging/flaks er spagettien ferdig ca samtidig – ha den da over i stekepannen sammen med baconet og bland sammen. Viktig at pannen er litt varm. Spar på litt av pastavannet, en øse ca.
- Ta pannen av varmen etter baconet og spagettien er blandet sammen og hell over egg- og parmesanblandingen. Bland godt og spe med pastavann til du får ønsket konsistens på sausen. Sørg for å røre ganske raskt og at pannen er tatt av varmen, hvis ikke begynner egget å koagulere og du får spagetti med eggerøre og bacon istedenfor.
- Ha over på en tallerken og strø mer parmesanost over.
Etter å ha brukt kun eggeplommene er det kanskje kjedelig å sitte igjen med eggehviter du ikke har noen plan for? Fortvil ikke! Oppskrift på Whiskey Sour finner du her.