Spagetti Carbonara

Klassisk spagetti carbonara. Ikke noe tull, bare creamy og salt og digg.

Hvor mange nam vil du gi?

5 (4 vurderinger)
2 personer

Ingredienser

  • 50 g parmesan, revet, pluss litt til servering
  • 3 stk eggeplommer
  • pepper
  • salt
  • 200 g tørr spagetti
  • 140 g bacon, i biter (originalt guanciale/pancetta)

Instruksjoner

  • Kok opp en stor kjele med vann.
  • Riv parmesan og bland det sammen med eggeplommene og en god dose nykvernet pepper med en gaffel.
  • Når vannet koker – ha i litt salt sammen med spagettien og kok etter anvisning på pakken. Ikke overdriv med saltet, baconet og parmesanen er ganske salte i seg selv.
  • Ha oppkuttet bacon eller panchetta i en stekepanne på middels/høy varme.
  • Når baconet er ferdig – hell fettet ut av pannen, men la baconet ligge.
  • Med litt god planlegging/flaks er spagettien ferdig ca samtidig – ha den da over i stekepannen sammen med baconet og bland sammen. Viktig at pannen er litt varm. Spar på litt av pastavannet, en øse ca.
  • Ta pannen av varmen etter baconet og spagettien er blandet sammen og hell over egg- og parmesanblandingen. Bland godt og spe med pastavann til du får ønsket konsistens på sausen. Sørg for å røre ganske raskt og at pannen er tatt av varmen, hvis ikke begynner egget å koagulere og du får spagetti med eggerøre og bacon istedenfor.
  • Ha over på en tallerken og strø mer parmesanost over.
Etter å ha brukt kun eggeplommene er det kanskje kjedelig å sitte igjen med eggehviter du ikke har noen plan for? Fortvil ikke! Oppskrift på Whiskey Sour finner du her.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!