En liten tvist på tomat- og kjøttsausen til spagettien i dag? Vi foreslår å blande inn litt kvernet Chorizo. Det gir sausen mer fylde og smak og tar en kanskje litt kjedelig rett til nye høyder!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Totaltid30 minutter min
2 personer
Utstyr
- Food prosessor
Ingredienser
- 100 g chorizo
- 200 g kjøttdeig
- 1 ss olivenolje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss chiliflak
- 200 g spagetti
- 1 dl rødvin
- 200 g hakkede tomater
- 0,5 dl pastavann
- salt og pepper
Til servering
- Fersk mozzarella
- Chiliflak
Instruksjoner
- Fjern skinnet på chorizoen, del den i store biter og kjør den i en foodprosessor.
- Varm litt olivenolje i en stekepanne og stek chorizo, kjøttdeig, hvitløk og chiliflak til kjøttet er gjennomstekt.
- Kok opp en stor kjele med vann.
- Når kjøttet er ferdigstekt, hell over rødvin og kok opp. La stå og småkoke i ca 2 minutter.
- Ha deretter oppi tomatene. Bland godt og la småkoke i 10-12 minutter.
- Kok i mellomtiden pastaen.
- Spar på litt pastavann og hell av resten når pastaen er ferdig kokt.
- Tilsett pastavannet i tomatsausen og rør godt. La småkoke i 2 minutter til og rør godt igjen. Smak til med salt og pepper.
- Server spagettien med chorizosaus, fersk mozzarella og litt chiliflak på toppen.