Spagetti Bolognese med chorizo

En liten tvist på tomat- og kjøttsausen til spagettien i dag? Vi foreslår å blande inn litt kvernet Chorizo. Det gir sausen mer fylde og smak og tar en kanskje litt kjedelig rett til nye høyder!

Hvor mange nam vil du gi?

5 (1 vurdering)
Totaltid30 minutter
2 personer

Utstyr

  • Food prosessor

Ingredienser

  • 100 g chorizo
  • 200 g kjøttdeig
  • 1 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss chiliflak
  • 200 g spagetti
  • 1 dl rødvin
  • 200 g hakkede tomater
  • 0,5 dl pastavann
  • salt og pepper

Til servering

  • Fersk mozzarella
  • Chiliflak

Instruksjoner

  • Fjern skinnet på chorizoen, del den i store biter og kjør den i en foodprosessor.
  • Varm litt olivenolje i en stekepanne og stek chorizo, kjøttdeig, hvitløk og chiliflak til kjøttet er gjennomstekt.
  • Kok opp en stor kjele med vann.
  • Når kjøttet er ferdigstekt, hell over rødvin og kok opp. La stå og småkoke i ca 2 minutter.
  • Ha deretter oppi tomatene. Bland godt og la småkoke i 10-12 minutter.
  • Kok i mellomtiden pastaen.
  • Spar på litt pastavann og hell av resten når pastaen er ferdig kokt.
  • Tilsett pastavannet i tomatsausen og rør godt. La småkoke i 2 minutter til og rør godt igjen. Smak til med salt og pepper.
  • Server spagettien med chorizosaus, fersk mozzarella og litt chiliflak på toppen.
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2024 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!