Perfekte, smaksrike egg med myk plomme – perfekt til ramen, risretter eller som snacks.

Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
6 egg
Ingredienser
- 6 stk egg av god kvalitet, romtempererte
- 1 dl vann
- 1 dl soyasaus, glutenfri ved behov
- 4 ss mirin
- 2 skiver fersk ingefær
Instruksjoner
- Bland sammen vann, soyasaus, mirin og ingefær og ha det i en kjele.
- Kok opp og la småkoke i 5 minutter.
- Ha over i en beholder og avkjøl helt.
- Kok eggene i 7-8 minutter. Ha dem direkte over i iskaldt vann.
- Skrell eggene og ha dem over i beholderen med marinaden.
- Dersom noen av eggene stikker litt opp fra marinaden- legg et ark med kjøkkenpapir oppå.
- Sett i kjøleskapet og la stå over natten. Du kan bruke dem samme dag, men de smaker best når de får ligge i rundt 10 timer.
Etter å ha prøvd 2000 ganger har jeg funnet ut at 7 minutter og 10 sekunder er perfekt koketid. Dette varierer sikkert fra kjele til kjele og person til person, så prøv deg frem!