Soyamarinerte egg

Perfekte, smaksrike egg med myk plomme – perfekt til ramen, risretter eller som snacks.

Hvor mange nam vil du gi?

Ingen vurderinger enda
6 egg

Ingredienser

  • 6 stk egg av god kvalitet, romtempererte
  • 1 dl vann
  • 1 dl soyasaus, glutenfri ved behov
  • 4 ss mirin
  • 2 skiver fersk ingefær

Instruksjoner

  • Bland sammen vann, soyasaus, mirin og ingefær og ha det i en kjele.
  • Kok opp og la småkoke i 5 minutter.
  • Ha over i en beholder og avkjøl helt.
  • Kok eggene i 7-8 minutter. Ha dem direkte over i iskaldt vann.
  • Skrell eggene og ha dem over i beholderen med marinaden.
  • Dersom noen av eggene stikker litt opp fra marinaden- legg et ark med kjøkkenpapir oppå.
  • Sett i kjøleskapet og la stå over natten. Du kan bruke dem samme dag, men de smaker best når de får ligge i rundt 10 timer.
Etter å ha prøvd 2000 ganger har jeg funnet ut at 7 minutter og 10 sekunder er perfekt koketid. Dette varierer sikkert fra kjele til kjele og person til person, så prøv deg frem!
Skriv ut oppskrift

Legg igjen en kommentar

Hvor mange NAM vil du gi?




Lignende oppskrifter

Hack to enable "mathilde"

© 2025 NAMNAMNAM

Vi har endret navn til NAMNAMNAM!