Laks er spekket med omega 3 og bra for hjerte, hjerne og muskler. Samtidig er fisken supergod og enkel å lage. Denne retten er proppfull av smak, enkel å lage og supersunn. Kos deg!
Hvor mange nam vil du gi?
5 (1 vurdering)
Forbredelsestid20 minutter min
Tilbredningstid25 minutter min
Totaltid45 minutter min
2 porsjoner
Ingredienser
- 4 stk laksefilet, uten bein og skinn
- 250 g ris
- 1 stk squash, i skiver
- nøytral olje, til steking
- sesamfrø, kan sløyfes
Marinade
- 1 stk lime , saften
- 2 ss soyasaus, glutenfri om ønskelig
- 1 ss honning
- 1 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 stk chili, finhakket
Instruksjoner
- Ha alle ingrediensene til marinaden over i en bolle og bland godt sammen.
- Legg laksefiletene over i en smurt ildfast form.
- Hell marinaden over fisken og la den stå kjølig i minst 20 minutter.
- Sett ovnen på 180 grader.
- Sett inn laksen og la den steke i 15 minutter.
- Kok opp ris i vann med litt salt.
- Ha olje i en varm stekepanne.
- Stek squashskivende ca 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
- Server laksen med ris og squash.
- Ikke hell ut marinaden. Den passer perfekt som en smakfull saus til risen.