En deilig søtpotetsuppe med gulrot og kokosmelk kan vel ikke slå feil?
Hvor mange nam vil du gi?
Ingen vurderinger enda
2 personer
Utstyr
- Stavmikser (evt. foodprosessor)
Ingredienser
- 0,5 stk rødløk, hakket
- 2 fedd hvitløk, revet
- 1 ts ingefær, revet
- 300 g søtpotet, skrelt og i biter
- 2 stk gulrøtter, skrelt og i biter
- 1 ss nøytal olje
- 3 ts rød currypaste
- 2 ss soyasaus, glutenfri ved behov
- 250 ml kokosmelk, ikke lett
- 2,5 dl grønsaksfond eller buljong
Instruksjoner
- Kutt, skrell og riv alle grønnsakene først.
- Fres rødløk, hvitløk og ingefær i litt olje i en kjele.
- La det surre litt mens du rører, i ca 2 min, før du tilsetter currypaste og blander godt.
- Ha i søtpotet og gulrot og rør sammen.
- Ha i soyasaus, grønsaksfond og kokosmelk og rør godt sammen.
- La koke under lokk i ca 15 min, til grønsakene er myke.
- Kjør glatt med en stavmikser eller kjør suppen i en foodprosessor.
- Ferdig! Ha litt chilliflak og timian på toppen hvis du vil.