Suppe slår aldri feil på en kald vinterdag og de har vi heldigvis nok av i Norge. Denne soppsuppen er perfekt når du trenger litt varme til middag.
Hvor mange nam vil du gi?
5 (3 vurderinger)
2 personer
Utstyr
- Stavmikser
Ingredienser
- 1/2 stk gul løk, grovhakket
- 4 fedd hvitløk
- 5 kvister fersk timian
- 2 ss olivenolje
- 250 g sjampinjong, eller annen sopp
- 1 stk stor potet, i biter
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 1/2 dl matfløte
- 3 ss hvit trøffelolje, pluss mer til servering
- salt og pepper
Instruksjoner
- Kutt løk i mellomstore biter. Knus hvitløksfeddene med den flate siden av kniven og fjern skallet.
- Rens soppen og del den i to eller fire, litt avhengig av størrelsen på soppen du har valgt. Legg to-tre sopp til side og skjær dem i skiver. Legg disse til side.
- Skrell poteten og del i mellomstore biter.
- Varm olivenolje i en stor kjele og ha i løk, hvitløk og timian. La dette surre sammen i kjelen i ca. 5 min eller til løken er myk og blank.
- Ha i sopp og potet og hell over grønnsaksbuljong. Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 15 min eller til potetbitene er møre.
- Stek i mellomtiden den skivede soppen i litt olje i en stekepanne på middels varme. La steke i fred noen minutter og snu dem over på andre siden. Flytt soppen over på en tallerken med litt kjøkkenpapir og la eventuell olje renne av.
- Fjern de harde stilkene med timian fra suppen når den har kokt ferdig. Ta kjelen bort fra varmen og bruk en stavmikser til å kjøre suppen helt glatt.
- Sett kjelen tilbake på platen og tilsett fløte. Gi suppen et raskt oppkok og smak til med trøffelolje, salt og pepper.
- Fordel i skåler og server med den stekte soppen, litt timian og trøffelolje.